03. 12. 2018 - 10:59
BUM NA FUDBALSKOJ PIJACI: Pjanić potpisuje ugovor života,...
907
Shares
BUM NA FUDBALSKOJ PIJACI: Pjanić potpisuje ugovor života, pojačat će velikana kojeg mnogi sanjaju

NA METI REALA

BUM NA FUDBALSKOJ PIJACI: Pjanić potpisuje ugovor života, pojačat će velikana kojeg mnogi sanjaju

Sport.ba
03. 12. 2018 - 10:59
0
Shares

Miralem Pjanić izrastao je u jednog od najboljih veznjaka Evrope i ne čudi interes brojnih velikana. Barcelona, Real, United, City, Chelsea, Bayern i PSG dovodili su se prethodnih mjeseci u vezu s transferom našeg reprezentativca, ali on je ostao odan Staroj dami.

Još u avgustu ugledni italijanski "Tuttosport" javo je da su u Juventusu odbili bogatu ponudu za 28-godišnjek bh. veznjaka. Italijanski dnevnik u tekstu pod naslovom 'Pljuska za Real' naveo je tada kako je Juventus odbio ponudu tešku 60 miliona eura za Pjanića.

real6

Pjanić se inače uz Thiaga Alcantaru najčešće medijski spomonjao kao dobra alternativa za Matea Kovačića koji je otišao na posudbu u Chelsea. BiH reprezentativac je inače bio i na meti Barcelone, ali su u katalonskom velikanu odustali od njegovog dovođenja nakon što su čili da Juventus zahtijeva 80 miliona eura odštete.

barcelona1

Španski Diariogol tvrdi da Real užurbano traži zamjenu za sjajnog Luku Modrića, kojeg se sve češće i glasnije opet povezuje s Interom. Navodno bi već početkom 2019. sjajni Hrvat mogao napustiti "Santiago Bernabeu".

"Pjanić je već osvojio Seriju A i sve što se može osvojiti u Italiji, te se sigurno želi okušati i u drugim ligama. Druge dvije opcije Reala su Christian Eriksen i Sergej Milinković Savić. Također, razmatra se i moguće dovođenje Thiago Alcantare. Visina transfera mogla bi ipak odigrati ključnu ulogu", navodi pomenuti španski portal.

christian-eriksen

sergej2

thiago-alcantara-bayern-7cmc3t2f4uyb179xijx2d7mn7

Miralem je ove sezone za Juventus u Seriji A ubilježio 12 nastupa uz po pogodak i asistenciju. Još dva gola dodao je u Ligi prvaka.

pjanic

pjanicpjanic

pjanic1

pjanic

pjanic

pjanic-juve

pjanic3

pjanic1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti