01. 12. 2018 - 20:40
Mourinho i dalje u problemima! Unitedu samo bod na gostovanju...
907
Shares
Mourinho i dalje u problemima! Unitedu samo bod na gostovanju kod Southamptona!

ENGLESKA PREMIER LIGA

Mourinho i dalje u problemima! Unitedu samo bod na gostovanju kod Southamptona!

Sport.ba
01. 12. 2018 - 20:40
0
Shares

Manchester United nikako da dođe 'na zelenu granu'.

256

U 14. kolu Premier lige, Crveni vragovi su upisali treći uzastopni prvenstveni kiks. Nakon poraza od Citya na Etihadu, potom i mršavog remija bez golova na Old Traffordu sa Crystal Palaceom, nogometaši Uniteda odigrali su 2-2 na gostovanju kod Southamptona.

united45

Poveli su Sveci već u 13. minuti pogotkom Stuarta Armstronga, da bi sedam minuta kasnije Cedric Soares fantastičnim udarcem iz slobodnjaka povećao na 2-0. Prilikom tog slobodnog udarca, Scott McTominay je pokušao izvesti Brozovićevog 'krokodila', ali ni to nije spriječilo Soaresa da postigne pogodak.

123

Ipak, u 33. minuti Romelu Lukaku je prekinuo dvoipol mjesečni post. Nakon pogotka u 5. kolu protiv Watforda, Belgijac nije uspio zabiti gol u sljedećih 9 utakmica za ovog engleskog velikana. Zabio je konačno u ovoj utakmici u 33. minuti, a šest minuta kasnije - nakon dodavanja Marcusa Rashforda koji je bio dvostruki asistent – Ander Herrere petom zabija za konačnih 2-2.

united34

United je ovim bodom ostao na sedmom mjestu sa 22 boda na svom kontu - jednim više od Leicestera te bodom zaostatka za Evertonom na šestom mjestu. Za vodećim Cityem, Crveni vragovi zaostaju ogromnih 16 bodova.

united43

(Sport.ba)

Učitaj još novosti