01. 12. 2018 - 20:13
Juventus nastavio DOMINACIJU i pregazio Fiorentinu!
907
Shares
Juventus nastavio DOMINACIJU i pregazio Fiorentinu!

SERIE A

Juventus nastavio DOMINACIJU i pregazio Fiorentinu!

Sport.ba
01. 12. 2018 - 20:13
0
Shares

14. kolo Serie A donijelo nam je – barem na papiru – derbi kola u kojoj je Fiorentina na svom Artemio Franchiju tražila bod(ove) protiv vodećeg Juventusa. Međutim, po već utvrđenom običaju u talijanskom prvenstvu, ekipa Massimilliana Allegrija nije dopustila iznenađenje. Naprotiv, Juventus se lako obračunao s Violama i upisao nova tri boda rezultatom 3-0.

ronaldo12

Domaće je načeo Rodrigo Bentancur u 31. minuti. Odlično je Urugvajac kombinirao s Paulom Dybalom, da bi ljevicom pucao s vrha šesnaesterca i matirao vratara Lafonta, kojega je uhvatio na krivoj nozi.

Utakmicu je prelomio pogodak Giorgija Chiellinija u 69. minuti nakon jedne parabole i odbijene lopte od domaćeg vratara koja je prevarila stopere Fiorentine, a deset minuta kasnije tačku na i stavlja Cristiano Ronaldo golom iz jedanaesterca.

Mario Mandžukić je uputio centaršut s lijeve strane, a lopta je u ruku pogodila Edimilsona Fernandesa. Silovitim, neobranjivim udarcem, Ronaldo je postigao 10. prvenstveni pogodak i ponovno se izjednačio s Genoinim Krzysztofom Piątekom. Ipak, Portugalac ima čak 5 asistencija, dok Poljak nema nijednu, tako da je bivši napadač Real Madrida ponovno prvi strijelac Serie A.

Ronaldo je odmah potom zaradio žuti karton zbog napucavanja lopte nakon postignutog gola, a sudac ih je u večerašnjem meču sveukupno podijelio čak 8.

bentancur

juve34

ronaldo254

ronaldo23

juve45

ronaldo24

1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti