30. 11. 2018 - 20:24
Solari OGORČENO o utakmici Boca-River! "To je SRAMOTA, ne...
907
Shares
Solari OGORČENO o utakmici Boca-River!

UTAKMICA ĆE SE IGRATI U MADRIDU

Solari OGORČENO o utakmici Boca-River! "To je SRAMOTA, ne zanima me ta utakmica"

Sport.ba
30. 11. 2018 - 20:24
0
Shares

Real Madrid u prošlom je kolu doživio veliku bruku i poniženje kod Eibara. Kraljevski klub izgubio je 0:3, ali su gorak okus donekle isprali u Ligi prvaka slavivši u Rimu nad Romom 2:0.

Sad je opet prvenstvo na redu, Real ugošćuje uvijek neugodnu Valenciju. No, trener Santiago Solari morao je na presici uoči utakmice odgovarati na pitanja o - superclasicu! Dvoboju River Platea i Boca Juniorsa u finalu Copa Libertadores. Donekle i razumljivo s obzirom da je Argentinac, a i igrao je za River.

solari2

Osim toga, ova odgođena utakmica igrat će se na Realovom Santiago Bernabeu.

"Osjećaji su pomiješani. Čast je to za Real, za naš stadion, da ugostimo finale Libertadoresa i superclasico, dvoboj dviju najvećih ekipa Južne Amerike. Nadam se da će naš kultni stadion pomoći da sve ovo dobro završi. No, s druge strane, ne mogu ne spomenuti uzroke, što je dovelo do toga da se igra u Madridu. Da morate igrati ocean daleko od Buenos Airesa... I da ste slomili mnoga srca! Sramota. Kakav je to primjer djeci? Postoji maleni dio našeg društva koji želi uništiti sve i kojemu ništa ne valja. To je sramota", počeo je priču Solari.

solari3

On Real i sam stadion vidi kao nekakvo čistilište za sramotne scene koje su se prošlog vikenda odvijale u njegovoj rodnoj zemlji.

"Realova historija i činjenica da ugošćujemo finale, pomoći će skinuti ljagu s ovog dvoboja. Ako to netko može napraviti, to je ovaj institucija i ovaj stadion. Nadam se da će i oni koji dođu navijati biti dorasli okolnostima...", poručuje Realov trener.

boca6

Kao što smo rekli, on je igrao za River, a želi li da njegov bivši klub uzme Copu?

"Nažalost, za mene je ova utakmica izgubila značenje i na važnosti. Vrlo malo me zanima. Šteta, ali to je stvarno tako. Nadam se samo da će finale na Bernabeu pomoći očistiti ono što se dogodilo i dati dostojan kraj takvom dvoboju. Neka pobijedi bolji, moje simpatije su ionako već poznate", zaključio je Solari.

boca

boca-vs-river-22

boca2

skysports-river-plate-boca-juniors-4498795

boca3

boca5

fk-river-plejt-fk-boka-juniors-11-830x0

(Sport.ba)

Učitaj još novosti