30. 11. 2018 - 12:56
'Kvalitetniji smo od Čelima i želimo se pobjedom oprostiti od...
907
Shares
'Kvalitetniji smo od Čelima i želimo se pobjedom oprostiti od navijača u ovoj polusezoni'

HUSREF MUSEMIĆ:

'Kvalitetniji smo od Čelima i želimo se pobjedom oprostiti od navijača u ovoj polusezoni'

Sport.ba
30. 11. 2018 - 12:56
0
Shares

Nogometaši Sarajevu u posljednjem, 19. kolu prvog dijela sezone u BHT Telecom Premijer ligi BiH  u subotu na Koševu dočekuju ekipu Čelika. 

Trener "Bordo" tima na pres-konferenciji kazao je  da u posljednjoj utakmici polusezone njegov tim želi da se pobjedom oprosti od navijača. 

"Sigurno da smo kvalitetniji od Čelika. Smatram da ne bi trebali da imamo nekih velikih problema, uz dužno poštovanje i respekt prema Čeliku. Zeničani imaju tri-četiri kvalitetna igrača koja mogu biti nezgodna, mislim na Jamaka, bez obzira na njegove godine, Dilavera i Senegalca Fasutina, ali mi imamo snage i kvaliteta da ovu utakmicu riješimo u svoju korist", kazao je Musemić.  

Za susret sa Zeničanima, Musemić neće moći da računa na Hebibovića, zbog tri žuta kartona, povrijeđenog Stanojevića, od ranije bolesnog Šofranca kao i Hodžića.  "Imamo određenih kadrovskih problema, ali isto tako i dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji ovu utakmicu  mogu odigrati približno kao prvo poluvrijeme na prošloj utakmici protiv Zvijezde", rekao je Musemić.

Golman Vladan Kovačević ističe da ekipu Sarajeva očekuje teška utakmica,  ali da njegvi tim pobjedom želi krunisati ovu polusezonu.

"Čelik je ekipa koja nije imala dovoljno sreće i mislim da mogu napraviti probleme. Igramo na Koševu, pred svojim navijačima i mislim da pobjedom možemo krunisati ovu polusezonu i mirni odemo na zasluženi odmor", izjavio je Kovačević.

Susret će biti odigran u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 16.00 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti