30. 11. 2018 - 12:55
Pred duel s Mladosti: Ovo je najvažnija utakmica otkako sam na...
907
Shares
Pred duel s Mladosti: Ovo je najvažnija utakmica otkako sam na kormilu Slobode!

ZLATAN NALIĆ TVRDI

Pred duel s Mladosti: Ovo je najvažnija utakmica otkako sam na kormilu Slobode!

Sport.ba
30. 11. 2018 - 12:55
0
Shares

Nogometaši tuzlanske Slobode sutra će ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja dočekati pred praznim tribinama Tušnja. 

Tuzlaci su kažnjeni zbog upada navijača na utakmici protiv Širokog Brijega, tako da će im itekako nedostajati podrška s tribina. Unatoč tome, u taboru „crveno-crnih“ očekuju pobjedu kojom bi mirnije otišli na zimsku pauzu.

"Ovo je najvažnija utakmica otkako sam na kormilu Slobode. Ekipa smo koja je uzela više bodova nego što je realno. Sve zasluge pripadaju igračima koji su prevazilazili sami sebe. Nije nas strah i s takvim pristupom ulazimo u ovu utakmicu koja je za nas sve", izjavio je trener Slobode Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za novinare.

Za činjenicu da će igrati bez prisustva publike na tribinama Tušnja, Nalić kaže da će im potpora doći izvan stadiona.  "Vjerujem da će se s okolnih brda čuti podrška pravih navijača i da ćemo osvojiti veoma važna tri boda", optimist je Nalić, čija ekipa se baš ne može pohvaliti efikasnošću, ali može malim brojem primljenih golova.

Mada se od dolaska Nalića u Slobodu nije naigrao, Toni Livančić je na dvije utakmice postigao ključne golove, koji su njegovoj ekipi donijele šest bodova. Gol Radniku u prošlom kolu zlata je vrijedan. Livančić je optimist i uoči susreta s ekipom Mladosti, koja u nizu ima pet pobjeda.

"Mladost je pokazala da je dobra ekipa. Prvenstvo su loše otvorili, ali su se popravili i sada su bodovno bolji od nas. Mi dobro radimo i treniramo i ako damo svoj maksimum rezultat ne bi trebao izostati", zaključio je Livančić. 

Utakmica Sloboda – Mladost igra se sutra od 13.00 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti