29. 11. 2018 - 22:11
POVRATAK JEDNOG OD NAJVEĆIH BORACA SVIH VREMENA: "Ako dobijem...
907
Shares
POVRATAK JEDNOG OD NAJVEĆIH BORACA SVIH VREMENA:

UFCC

POVRATAK JEDNOG OD NAJVEĆIH BORACA SVIH VREMENA: "Ako dobijem Adesanya obećana mi je prilika za tit

Sport.ba
29. 11. 2018 - 22:11
0
Shares

a UFC-u 234 ćemo vidjeti povratak jednog od najvećih MMA boraca u povijesti sporta. Anderson Silva, bivši prvak u srednjoj kategoriji, će se sučeliti s najvećom nadolazećom nadom te divizije – Israelom Adesanyom.

Mnogi su bili iznenađeni ovim “matchupom”, koji i nema previše smisla. Silva je veteran na kraju karijere koji očito više nije u formi i uopće u stanju pružati predstave kakve je nekoć činio u slavnom Octagonu. S druge strane, Adesanya je tek na početku karijere, ali već sada izgleda nezaustavljivo. Sve ovo je recept za potencijalnu katastrofu za mnoge GOAT-a MMA-ja, a to nikome nije u interesu, prenosi Fight site.

“Ovo je veliki izazov za mene. Oduvijek, od kada sam krenuo u borilački sport, uvijek sam uzimao samo najveće izazove. Israel je mladić i on je budućnost ovog sporta. Svi pričaju o njemu. Mislim da je ovo najbolja moguća borba u UFC-u u ovom trenutku”, objasnio je Silva u razgovoru za ESPN te je dodao:

anderson1
“Dana mi je prišao u Los Angelesu da bi popričali. Pitao sam ga zašto bih uopće išao u ovaj meč? On mi je na to odgovorio da u slučaju pobjede mogu računati na izazivačku poziciju broj jedan. Rekao sam mu na to: ‘Ok, ovo je sada već prava stvar za mene’.”

Je li predsjednik UFC-a zaista bio iskren kada je “Pauku” obećao meč za titulu u slučaju pobjede protiv Adesanye, tek je za vidjeti. S obzirom na historiju laži i obmana koje White ima u svom rezimeu, mi mu ne bi vjerovali na riječ…

“Prvo smo pregovarali oko meča protiv McGregora jer me Conor izazvao. Možda će to biti iduća borba nakon pauze. Vidjet ćemo”, ne staje s iznenađenjima brazilski veteran.

Ipak, fanovi bi ga najviše voljeli vidjeti protiv kolege veterana Georgesa St. Pierrea. Je li taj meč u planu?

“Georges ima mnogo sreće i vrlo je pametan. Nikada neće prihvatiti meč za koji smatra da u njemu neće lako pobijediti. To je njegova filozofija. Georges je za mene velik borac, ali nikada nije riskirao u karijeri. To je moje mišljenje. Poštujem ga, ali to je moje mišljenje”, objašnjava Silva i zaključuje:

“Ali sada razmišljam o Israelu. Čim sam ga vidio, znao sam da će imati veliku karijeru. I zato je on veliki izazov za mene.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti