28. 11. 2018 - 13:30
VRIJEDE SKORO 500 MILIONA! Uskoro kreće utrka za dovođenje...
907
Shares
VRIJEDE SKORO 500 MILIONA! Uskoro kreće utrka za dovođenje ovih 11 igrača koji će na ljeto biti bez ugovora!

UNITED BI MOGAO OSTATI BEZ PUNO IGRAČA

VRIJEDE SKORO 500 MILIONA! Uskoro kreće utrka za dovođenje ovih 11 igrača koji će na ljeto biti bez ugovora!

Sport.ba
28. 11. 2018 - 13:30
0
Shares

Decembar je udaljen samo nekoliko dana, a to znači da se prva polovina sezone bliži kraju. Pojedine lige uskoro će na zimsku pauzu, ostalo je još nešto više od početka zimskog prijelaznog roka pa će oni koji nisu zadovoljni obavljenim poslom na ljeto imati priliku na fudbalskoj pijaci ispraviti greške s početka sezone.

Neki će već sad započeti pripreme za iduću sezonu te pročešljati tržište igrača kojima na koncu tekuće sezone ističe ugovor, ekipa sastavljena od sjajnih igrača 30. juna iduće godine neće imati klub, a prema „Bosmanovom pravilu“ zainteresirani mogu započeti pregovore s njima pola godine uoči dana s kojim ističe ugovorna obveza.

11

Tako će zadnji dan zimskog prijelaznog roka, odnosno 30. januara 2019. jedanaestorka teška 459 miliona eura moći početi pregovarati sa zainteresiranim poslodavcima.

Najatraktivnije ime među stativama koje se nudi bez odštete iduće sezone je sjajni David de Gea, Španac već godinama pokušava pobjeći iz Manchester Uniteda i čini se kako će mu se želja konačno ostvariti.

david-de-gea

U obrambenoj liniji je belgijska stoperska dvojka iz Tottenhama Jan Vertonghen i Toby Alderweireld te jedan od najboljih stopera posljednjih godina Atleticov Diego Godini.

Vezna linija besplatnih također je nakrcana velikim imenima, najskuplje i trenutačno najatraktivnije jest ono PSG-ovog Adriena Rabiota koji je velika želja Juventusa, Barce te pojedinih Premierligaša, a besplatno će se moći dovesti još ikona Arsenala, Aaron Ramsey te Unitedov dvojac Herrera – Mata.

rabiot

Mourinho bi mogao ostati bez gotovo cijele jedne ekipe, a među istaknutijim odlascima je i Anthony Martial. Njegov sunarodnjak Olivier Giroud, standardan član reprezentacije Svjetskih prvaka, također može promijeniti sredinu bez odštete, a vjerojatno će to i učiniti te preseliti na Čizmu, tvrde engleski mediji. Posljednje ime na popisu je Portov napadač Yacine Brahimi, koji je prije nekoliko sezona zabio šest komada u Ligi prvaka.

martiaal

Ova jedanaestorica mogla bi sljedeće ljeto promijeniti klub, vjerujemo svi svjetski fudbalski giganti raspituju se kakva je situacija kod njihovih agenata, a kako i neće? Jedanaest impresivnih imena čeka novog gazdu, a cijena? Potpuno su besplatni, treba im jedino bankovna garancija za njihove plaće…

David de Gea – golman – Manchester United – 70 miliona eura

de-gea2

Toby Alderweiredl  - stoper – Tottenham – 60 miliona eura

alderwireld

Jan Vertonghen – stoper – Tottenham – 40 miliona eura

vertongen

Diego Godin – stoper – Atletico Madrid – 30 miliona eura

godin3

Ander Herrera – vezni – Manchester United – 30 miliona eura

herrera

Aaron Ramsey – vezni – Arsenal – 45 miliona eura

ramsey4

Adrien Rabiot – vezni – PSG – 50 miliona eura

rabiot4

Juan Mata – vezni – Manchester United – 30 miliona eura

mata

Anthony Martial – napadač – Manchester United - 60 miliona eura

martial

Olivier Giroud – napadač – Chelsea - 18 miliona eura

giroud23

Yacine Brahimi – napadač – Porto – 26 miliona eura

brahimi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti