26. 11. 2018 - 22:07
REKONSTRUKCIJA REALA: Perez i društvo otpisali 10 igrača, među...
907
Shares
REKONSTRUKCIJA REALA: Perez i društvo otpisali 10 igrača, među kojima su i najveće zvijezde

NOVI REAL

REKONSTRUKCIJA REALA: Perez i društvo otpisali 10 igrača, među kojima su i najveće zvijezde

Sport.ba
26. 11. 2018 - 22:07
0
Shares

Real Madrid je očajno krenuo u novoj sezoni. Nakon 13 odigranih kola nalaze se na šestom mjestu s 20 bodova, šest manje od prvoplasirane Seville. Prosipali su 'kraljevi' previše bodova na malim utakmicama, a to je rezultiralo i smjenom trenera Julena Lopeteguija. Na njegovo mjesto došao je Argentinac Santiago Solari i u prve četiri utakmice upisao četiri pobjede, no onda je uslijedio šokantan poraz od 3-0 kod Eibara u 13. kolu.

lopetegui-julen

Upravo taj poraz razbjesnio je predsjednika kluba Florentina Pereza koji se nakon njega odlučio na radikalne rezove u ekipi. Španjolski mediji pišu kako je Real spreman prodati čak 10 igrača i dovesti svježu krv u svlačionicu. Prioritet je prodaja Karima Benzeme i Garetha Balea koji drže cijenu iako nisu na nekom zavidnom nivou.

Osim njih, blagajnu bi trebali napuniti i transferi Isca, Marca Asensija, Danija Ceballosa i Achrafa Hakimija jer su u klubu zaključili kako su im dali i previše prilika da se nametnu i da je sada vrijeme za nove igrače. Ova šestorica gotovo sigurno neće iduće sezone nositi dres Reala, a Perez je otvorio i mogućnost odlaska nekog od senatora.

modric-11Ako dođe prava ponuda klub mogu napustiti Luka Modrić, Toni Kroos, Sergio Ramos i Raphael Varane. Iako su Varane i Modrić među glavnim favoritima za Zlatnu loptu, vrata Reala su im otvorena i mogu potražiti drugu sredinu. Nije tajna da je kapiten Hrvatske velika želja milanskog Intera, kao ni to da on ne bi imao ništa protiv odlaska u Italiju gdje ga već čekaju saigrači iz reprezentacije Ivan Perišić, Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti