26. 11. 2018 - 18:25
ŠTA ĆE NA OVO REĆI TIFOZI? Džeko KONAČNO progovorio o interesu...
907
Shares
ŠTA ĆE NA OVO REĆI TIFOZI? Džeko KONAČNO progovorio o interesu Reala

GOVORIO ZA KICKER

ŠTA ĆE NA OVO REĆI TIFOZI? Džeko KONAČNO progovorio o interesu Reala

Sport.ba
26. 11. 2018 - 18:25
0
Shares

Roma je proteklog vikenda poklekla u Udinama. Edin Džeko je bio na klupi, odigrao je samo posljednjih 20-ak minuta i nije uspio pomoći Vučici da se neporažena vrati u Rim.

Klub s "Olimpica" igra svoju najlošiju sezonu u posljednjih desetak godina, nakon 13. kola zaostaje čak 17 bodova za Juventusom. Navijači Rome su bili bijesni i razočarani, a to su pokazali na aerodromu kada su se sreli sa svojim “ljubimcima”. Pojedinci su prišli veoma blizu igračima, a najviše kritika je upućeno treneru Eusebiju Di Fancescu.

difrancesco

“Pokažite mu*a, prelazimo tolike kilometre”, “Dosta sa Instagramom”, dobacivali su navijači iz pozadine dok su pojedinci razgovarali s Alessandrom Florenzijem koji je nastojao da smiri situaciju. Tifozi Rome su čini se već izgubili strpljenje, a pred Eusebio Di Francescom su dva dva meča odluke i to oba na Olimpicu gdje sutra stiže Real, a za vikend Inter.

Inače, u posljednje vrijeme se ponovo pokrenula priča o navodnom transferu kapitena nogometne reprezentacije BiH Edina Džeke iz Rome i ponovo se kao njegov novi klub spominje Real Madrid.   

dzeko-kolarov

Mnogi svjetski mediji su pisali o interesu Reala, čiji su, pak, skauti pratili Džeku i na posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Španije u Las Palmasu, gdje smo poraženi minimalno (1:0). Ipak, čini se da ti natpisi ne tangiraju previše Dijamanta koji je za njemački "Kicker" izjavio da razmišlja samo o Romi, te da nije bilo nikakvih kontakata s evropskim prvakom.  

"Čitao sam o tome, ali nikakvih pregovora i kontakata s Real Madridom nije bilo", otkrio je kapiten "Zmajeva". 

dzeko

Edin je za Romu ove sezone odigrao 16 utakmica, postigavši sedam golova, dok je četiri puta bio asistent.   

dzeko-kolarov1

dzeko-bih

dzeko-bih

dzeko-bih

dzeko

dzeko

dzeko2

dzeko

dzeko2

dzeko

dzeko

dzeko

dzeko

(Sport.ba)

Učitaj još novosti