25. 11. 2018 - 17:07
NJEMAČKI BILD: "Igrači žele da Kovač ODE, on je sa druge...
907
Shares
NJEMAČKI BILD:

UTAKMICA SA BENFICOM KLJUČNA ZA HRVATA

NJEMAČKI BILD: "Igrači žele da Kovač ODE, on je sa druge strane OGORČEN!"

Sport.ba
25. 11. 2018 - 17:07
0
Shares

Nakon šokantnog remija s Fortunom Dusseldorf na Allianz Areni, trener Bayerna Niko Kovač izgubio je povjerenje većine svojih igrača, piše Bild i samim time najavljuje smjenu hrvatskog stručnjaka.

bay

"Samo čudo može spasiti Kovača", piše najtiražniji njemački list koji poslovično ima dobre informacije kada su u pitanju sportske teme.

„Posavjetovat ću se s igračima, vidjet ću kako razmišljaju, ali čelnici kluba dovoljno su zreli da donesu pravu odluku“, izjavio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness na pitanje kako dalje.

uli-hoeness-hasan-salihamidzic

Prilično sugestivno kada se zna kako je prošle sezone prošao Carlo Ancelotti nakon sličnih izjava šefova Bayerna. Hoeness ne isključuje moguću smjenu Kovača.

„Ne mogu to reći u ovom trenutku, ali sve je moguće. Nećemo donositi odluke preko koljena, moramo prespavati, analizirati situaciju, pokušati dokučiti zašto igramo tako loše, a onda ćemo vidjeti što je najbolje za klub. Moramo ostati mirni i fokusirani. Sad se moramo koncentrirati na Ligu prvaka, a nakon utakmice s Benficom sjest ćemo i donijeti odluku“, izjavio je Hoeness koji je nakon utakmice ušao u svlačionicu Bayerna i tamo se prilično dugo zadržao.

Uli-Hoeness-Yakin-Dortmund-Akan-Repotkan-Munchen

„Postoje jako dobri razlozi za interni razgovor. Ono što se danas dogodilo potpuno je neprihvatljivo“, jasan je Hoesness.

Bayern je vodio 3:1, a onda je dojučerašnja posljednjeplasirana ekipa lige u završnici postigla dva gola i ostavila u nevjerici Allianz Arenu.

bayern3

„Lako je uočljiva potpuna nesigurnost u redovima naše ekipe. Igrači su izgubili samopouzdanje, rade početničke pogreške, primili smo dva jeftina gola, kao da se radi o amaterima“, nizao je kritike Hoeness.

Vodeća Borussia Dortmund pobjegla je tek petoplasiranom Bayernu na devet bodova, ali Hoeness i dalje vjeruje da prvenstvo nije izgubljeno.

dortm

„Borussia igra dobro, ali ima i sreće koja nas u ovom trenutku ne prati. Međutim, razgovor o obrani naslova prvaka u ovoj situaciji nema previše smisla.“

Kovač nakon utakmice nije krio ljutnju.

niko-kovac

„Kada kontrolišeš utakmicu i imaš vodstvo, a dogoditi se takvo što, jasno je da sam ljutit. Jednostavno ne mogu razumjeti da propuštamo realizirati tolike šanse, a da u isto vrijeme primimo tri jeftina gola. Kada napravite takve pogreške, svejedno je igrate li protiv momčadi iz Lige prvaka ili s dna tabele, svi će vas kazniti“, ogorčeno je kazao  hrvatski trener i dodao:

bayern

„Znali smo kako će protivnik igrati, da će se povući i čekati kontru, jer imaju brze napadače. Bilo je jasno da nećemo imati puno prostora, da će teško prolaziti pasovi iza leđa suparnika, da ćemo morati biti kompaktni, igrati timski i biti koncentrirani kod predaje lopte kako im ne bismo omogućili kontru. Kad to nemate, kad pravite individualne pogreške i niste koncentrirani, onda se dogodi što se dogodilo. Morat ćemo o tome ozbiljno porazgovarati“, rezignirano je zaključio Kovač, koji je do utorka siguran, a nakon toga sve je moguće.

kovac

Posve je jasno da je za Kovača „dan D“ utakmica s Benficom. Ako Bayern ne pobijedi, lako je moguće da ga smijene odmah nakon utakmice.

bayern-igraci

kovac-1

kovac1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti