24. 11. 2018 - 17:09
Na draftu je izabran prije Westbrooka i Lovea, a sada je...
907
Shares
Na draftu je izabran prije Westbrooka i Lovea, a sada je potpisao za klub iz Tajvana!

VELIKI PAD U KARIJERI

Na draftu je izabran prije Westbrooka i Lovea, a sada je potpisao za klub iz Tajvana!

Sport.ba
24. 11. 2018 - 17:09
0
Shares

Kada je 2008. O.J. Mayo došao u NBA ligu, očekivalo se da bude velika zvijezda. Ovaj 193 centimetra visoki bek šuter izabran je 3. pickom na draftu, odmah iza Derricka Rosea i Michaela Beasleyja, a ispred Russella Westbrooka i Kevina Lovea, da o Brooku Lopezu, Sergeu Ibaki, DeAndre Jordanu, Goranu Dragiću i ostalim niskim pickovima ne pričamo.

mayo

Mayo je u prvoj sezoni u Memphisu bio sjajan – ubacivao je prosječno 18,5 poena te imao 3,8 skokova, 3,2 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po utakmici. To mu je bila i najbolja NBA sezona u karijeri, kako su sezone odmicale, tako je i njegov učinak slabio, a iz Memphisa je Mayo otišao u Dallas te kasnije u Milwaukee.

mayo2

Odigrao je 547 utakmica u regularnom dijelu sezone s lijepim prosjekom od 13,8 poena, 3,1 skoka, 2,9 asistencija i 1 ukradenom loptom po utakmici, a onda su, sredinom 2016., stvari krenule nizbrdo.

mayo3

NBA liga je suspendirala Maya na dvije godine zbog pozitivnog doping testa, a on nije pokušao karijeru nastaviti u nekim drugim državama nego je jednostavno – pauzirao. U aprilu se ipak vratio na parket, potpisao za Atleticos de San German iz Portorika koji ga je otpustio nakon tri mjeseca zbog loših igara.

mayo4

Pokušao se Mayo vratiti u NBA ligu, ali ga nitko nije želio uzeti u trening-kamp baš kao što ga nije želio uzeti niti jedan klub iz G-lige. Mayo se ipak nije zasitio košarke pa je pronašao novi klub – danas je objavljeno da je potpisao za tim pod imenom Dacin Tigers iz Tajvana.

mayo6

mayo8

(Sport.ba)

Učitaj još novosti