20. 11. 2018 - 15:53
SPREMITE SE ZA POSAO STOLJEĆA: Juve prodaje Mandžu i Dybalu, u...
907
Shares
SPREMITE SE ZA POSAO STOLJEĆA: Juve prodaje Mandžu i Dybalu, u Torino stižu dvije BUDUĆE Zlante lopte

MBAPPE I ASENSIO NA RADARU

SPREMITE SE ZA POSAO STOLJEĆA: Juve prodaje Mandžu i Dybalu, u Torino stižu dvije BUDUĆE Zlante lopte

Sport.ba
20. 11. 2018 - 15:53
0
Shares

Juventus je spreman prodati Marija Mandžukića i Paula Dybalu kako bi kupio Marca Asensija i Kyliana Mbappea, piše Tuttosport. Talijanske novine danas su na naslovnicu plasirale ovu priču prema kojoj bi Stara dama 25-godišnju argentinsku zvijezdu prodala za oko 130-140 miliona eura, a 32-godišnjeg Hrvata za - 30 miliona eura!

A sve kako bi popunila blagajnu s barem djelom iznosa koji će biti potreban kako bi doveli dva europska supertalenta koji bi udruženi s Cristianom Ronaldom tvorili vjerovtno jedan od najjačih napadačkih trija u historiji nogometa.

dybala1

Radilo bi se o zaista ambicioznom i teško ostvarivom projektu, obzirom da se pretpostavlja da je cijena Mbappea (19) oko 200 miliona eura, a Asensio (22) bi teško napustio kraljevski klub ispod 150 miliona eura. 

I dok bi za Dybalu mogli uhvatiti i željenih 140 mil. eura, prije svega od najzainteresiranijeg Manchester Uniteda, nije izgledno da bi za hrvatskog napadač uspjeli dobiti više od 15 mil. eura koliko je prema izvorima s tržišta vrijedio proteklog ljeta. I to godinu dana mlađi... No, torinske novine očito su na tragu da bi u narednim mjesecima Juventus mogao nastaviti rastrošnu politiku i u klub dovesti novu veliku zvijezdu. 

dybala

Osim u Juventusu, veliki posao sprema se i u Interu koji upravo s bivšim direktorom Stare dame, Giuseppeom Marottom, planira namaknuti novac za nova pojačanja. I to prodajom Ivana Perišića!

perisic2

Ali, prvo moraju osigurati potpis Marotte koji je već u Kini gdje s vlasnikom Jindong Zhangom i finalizira uvjete svojeg prelaska u Inter u kojem će raditi zajedno sa već iznimno uspješnim dvojcem 'Cro-Intera' Ausilijom i Antonellom, a prva pojačanja na njegovoj meti su Unitedov napadač Martial (23) i Cagliarijev veznjak Barella koji je unatoč mlađahnoj dobi već preuzeo ravnanje veznim redom talijanske repke (pored živog Verrattija).

Inter već do ljeta treba namaknuti 50 miliona eura da si sa grbače skine FFP, a kako je fenomenalni stoper Škriniar označen nedodirljivim (u tijeku je finiš pregovora o novom ugovoru) kao glavna 'žrtva' za popunu blagajne spominje se Perišić kojeg ugovor s Nerazzurrima veže do 2022. U Inter je došao 2015. iz Wolfsburga za 19 miliona, u naponu je igračke snage, svjetski igra za drugu nogometnu naciju planete i premda ove sezone za Inter baš i ne briljira, Talijani bi na njegovom transferu mogli lijepo zaraditi (Jose Mourinho i Man.Utd za Perišića su na stol stavljali baš tih 50.000.000 €)

skriniar

Inter bi, dakle, od ljeta trebao biti 'malo manje hrvatski', no samo dok si ne ispuni svoju daleko najveću želju koja je bila u fokusu svjetske javnosti odmah nakon Mundiala: dovođenje najboljeg nogometaša svijeta, Luke Modrića! Zimski mercato nam neće donijeti mega-transfere, ali ljetni... Zapravo je već u zamahu. Sa hrvatskim nogometnim majstorima na svim naslovnicama.

modric6

ivan-perisic-marcelo-brozovic-624217

vrsaljko-hrvatska

ronaldo-dybala

mario-mandzukic

mbappe

asensio

(Sport.ba)

Učitaj još novosti