18. 11. 2018 - 17:32
PARE PONOVO POBJEĐUJU! City "KRADE" igrača kojeg je Barcelona...
907
Shares
PARE PONOVO POBJEĐUJU! City

GUARDIOLA GA ŽELI U SVOJOJ EKIPI

PARE PONOVO POBJEĐUJU! City "KRADE" igrača kojeg je Barcelona davno kaparisala!

Sport.ba
18. 11. 2018 - 17:32
0
Shares

Ajax ima fantastičan tim. Igraju odlično, a njihovi mladi igrači su "zaludjeli" pola Evrope. Uspjeli su da ih zadrže u Holandiji još ovu sezonu, ali teško da će to biti slučaj i naredne sezone.

Mladi veznjak, Frankie De Jong je u centru pažnje. Dvadesetjednogodišnji veznjak je na radaru brojnih timova, ali navodno je Pep Guardiola rekao svojoj upravi da nikako ne propuste ovog igrača i da on mora da dođe na "Etihad".

frenkie-de-jong

Pored Cityja, Barcelona želi ovog veznjaka. Označili su ga kao metu broj jedan, a De Jong je bio na korak od "Nou Kampa" ovog ljeta. Ipak, on je održao obećanje i ostao još godinu dana u Ajaxu, ali sada je na "slatkim mukama" kada je u pitanju dres koji će nositi naredne godine.

de-jong

Poznato je da je De Jong veliki fan Messija i da mu je san da zaigra sa njim, ali i poziv Pepa Guardiole se ne odbija tako lako.

Tu je i novac, naravno. Barcelona je spremna da ponudi 40 miliona funti, dok je City spremio čak 61 milion funti za ovog igrača!

de-jong1

City se pored De Jonga povezuje sa Nevesom i Ndombeleom, ali definitivno je Holanđanin prioritet. Pepu su potrebni lijevi bek i zadnji vezni (Fernandinho ima već 33. godine i City mora da mu nađe zamjenu), a ovakva prilika se ne ukazuje stalno i Pep je toga svjestan.

ruben-neves

tanguy-ndombele

frenkie-de-jong-ajax

(Sport.ba)

Učitaj još novosti