16. 11. 2018 - 16:08
"Dobili su i samopouzdanje, 'bacaju se na glavu' i sve osim...
907
Shares

ROBERT PROSINEČKI:

"Dobili su i samopouzdanje, 'bacaju se na glavu' i sve osim neodlaska na EURO je neuspjeh"

Sport.ba
16. 11. 2018 - 16:08
0
Shares

Bosna i Hercegovina ostvarila je veliki uspjeh u Beču. Remijem s Austrijom (0:0), izabranici Roberta Prosinečkog izborili su plasman u elitni razred Uefine Lige nacija.

pjanic-bih

"Činjenica da smo sada u elitnoj grupi Lige nacija sigurno je jedan veliki uspjeh i za mene kao trenera, ali i za BiH", istaknuo je Prosinečki koji se osvrnuo i na samu utakmicu:

"Prvo moram reći da je bila vrlo teška utakmica, ali bilo je i jako puno naših navijača, bio je fenomenalan ambijent... Što se tiče utakmice, znali smo da će biti teško, jer je Austriji igrala samo pobjeda. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali izvanredno, dominirali smo, imali šanse. U drugom je bilo također dobro, ali su nam uspjeli napraviti pritisak."

prosineckiRekapitulirao je nakon toga Žuti učinjeno. "Prvi smo u skupini, 10 bodova, primili smo samo jedan gol. Momcima čestitam na ovoj utakmici..."

BiH je završila svoj nastup u ovom takmičenju, slijedi prijateljski susret sa Španijom, ali hrvatski trener već gleda i prema budućnosti.

robert-prosinecki

"Mi sada igramo sa Španjolskom, a onda ćemo 2. prosinca gledati izvlačenje skupine i mislim da ovi momci zaista imaju kvalitetu, dobili su i samopouzdanje, 'bacaju se na glavu', postali su prava momčad. I mislim da je sve osim odlaska na Euro neuspjeh. Mislim da ćemo kroz 'prave' kvalifikacije pokušati plasirati se izravno. Bez 'pomoći' Lige nacija...", zaključio je Prosinečki.

dzeko

Kapetan Edin Džeko također nije krio zadovoljstvo.

"Bio nam je cilj da budemo prvi i da igramo A ligu s najboljim reprezentacijama. Ovo nam je šansa da odemo na Euro, odnosno druga šansa ako ne uspijemo kroz kvalifikacije. Mislim da smo odigrali ove četiri utakmice korektno i da smo zasluženo prvi. Ovo nam je možda i najbolja utakmica koju smo odigrali", istaknuo je Romin napadač kojega je 'bocnula' konstatacija da je BiH igrala na gostovanju u Austriji.

pjanic

"Ne bih baš rekao da je ovo gostovanje. Hvala navijačima, sve je puno lakše uz njih", poručio je Džeko nakon što je njega i suigrače bodrilo više od 20.000 navijača u Beču.

gojak

Oduševljen je bio i Dinamov bh. reprezentativac Amer Gojak.

"Atmosfera je zaista bila čudesna, bilo je prekrasno. A meni se san ostvario, ovaj dan ću pamtiti dok sam živ! Izbornik mi je dao priliku, hvala mu i nadam se da će mi i u budućnosti davati priliku i da ću opravdavati njegove pozive", kazao je Gojak.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti