16. 11. 2018 - 16:05
Nezaposleni Wenger: Nisam gotov! Ipak, frustriran sam...
907
Shares
Nezaposleni Wenger: Nisam gotov! Ipak, frustriran sam...

ŽELI SE I DALJE NADMETATI

Nezaposleni Wenger: Nisam gotov! Ipak, frustriran sam...

Sport.ba
16. 11. 2018 - 16:05
0
Shares

Arsene Wenger nakon preko dva desetljeća u Arsenalu napustio je londonski klub, a usprkos tomu što ga neki sada smatraju i penzionisanim, Francuz tvrdi kako njegova priča nije završena. Povezivalo se Wengera s Realom, Bayernom, Milanom pa i Fulhamom, no 69-godišnjak je i dalje nezaposlen.

wenger2

"Ne osjećam se umirovljeno, no frustriran sam jer mi fali takmičenje. Ja sam takmičar i to mi fali, a iako mi iskreno brojne stvari nimalo ne nedostaju, natjecanje, emocije i postignuća mi zaista fale", objasnio je Wenger za beIN Sports.

wenger

A iako je Wenger i dalje zainteresiran za trenerske poslove, jedna liga ne dolazi u obzir, a radi se naravno o - Premier ligi. Prejake su veze s Arsenalom te se Wenger nikako ne bi mogao naći na suprotnoj strani od topnika, no prilike u Evropi ga itekako zanimaju:

wenger

"Nisam završen. Ljudi te uvijek žele staviti u lijes, kao da si penzionisan ili gotov. Samo te žele dovršiti kad ostariš. No sve dok imam apetit za život, nastavit ću!"

emery-wenger-640x400"Jedna prednost koju imam iz 35 godina staža je dijeljenje onog što znam s ostalim ljudima, a ako to ne radiš, život je beskoristan. Ne trebaš napustiti ovaj svijet bez da daš nešto drugo ljudima", zaključio je legendarni trener topnika.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti