10. 11. 2018 - 09:13
Tunižani novi prvaci afričke Lige prvaka
907
Shares
Tunižani novi prvaci afričke Lige prvaka

ALP

Tunižani novi prvaci afričke Lige prvaka

Sport.ba
10. 11. 2018 - 09:13
0
Shares

ESPERANCE du Tunis novi je osvajač afričke Lige prvaka nakon što je u uzvratnoj utakmici odlično odigrao i pobijedio 3:0. Ovo je veliki preokret jer su Tunižani u prvoj utakmici izgubili 3:1. Potvrdu naslova u 86. minuti donio je Badri. Ipak, "zanimljivije" su se stvari događale uoči utakmice.

Čak 12.300 policajaca brinulo se za mir i sigurnost, a čak 55 tisuća navijača gledalo je osvajanje sedmog naslova Lige prvaka u povijesti Esperancea. Mnogi su ostali bez ulaznica, a nakon što im je priopćeno da neće moći gledati utakmicu, uslijedila je tučnjava.

Navijači tuniškog kluba ranije su kamenovali autobus igrača Al Ahlyja pri čemu je Hesham Mohamed, veznjak momčadi, zadobio povrede glave. Također, napali su navijače Ahlyja na cesti prije utakmice.

Navijači Esperancea općenito su poznati kao jedni od najžešćih u afričkom nogometu koji je poznat po takvim scenama. Primjerice, u utakmici protiv Primeira su namjerno bacali dimne bombe u teren kako bi zaslijepili protivničke igrače. 

Poznati srpski trener Zoran Manojlović prvi je trener kluba iz Angole Agostoa. I on se nagledao ovakvih scena u svojem mandatu te je nazvao takvo ponašanje hororom.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti