10. 11. 2018 - 09:07
NEVIĐENA GLUPOST NEKADAŠNJE ZVIJEZDE: Dobio crveni, a zatim se...
907
Shares
NEVIĐENA GLUPOST NEKADAŠNJE ZVIJEZDE: Dobio crveni, a zatim se obrušio na glavnog sudiju

KATARSKA LIGA

NEVIĐENA GLUPOST NEKADAŠNJE ZVIJEZDE: Dobio crveni, a zatim se obrušio na glavnog sudiju

Sport. ba
10. 11. 2018 - 09:07
0
Shares

"Ovo je moja posljednja utakmica u Kataru!" izjavio je vidno iznervirani Wesley Sneijder napuštajući teren nakon što je kažnjen spornim crvenim kartonom u sudijskojnadoknadi drugog poluvremena jer je kopačkom slučajno stao na ruku suparničkog vratara.

Wesley Sneijder s kapitenskom trakom i dva pogotka predvodio je Al-Gharafu do prvenstvene pobjede nad Katarom (2:0).

Bivši veznjak evropskih velikana poput Real Madrida, Intera i Galatasaraya, pred kraj utakmice dobio je crveni karton. U prvoj minuti  nadoknade pokušao je postići i treći pogodak, ali nije uspio.

Pritom je nenamjerno zgazio ruku Katarova golmana, koji je pomalo teatralno reagirao i uvjerio glavnog sudca da je riječ o težem prekršaju za crveni karton.

Na opće čuđenje zbog sučeve odluke, Wesley Sneijder burno je reagirao na crveni karton. Osim što je sucu poručio da "odj*b*", 34-godišnji Holanđanin na izlasku s terena dovoljno je glasno, nervozno skidajući kapetansku traku, pred televizijskim kamerama frustrirano rekao:

"Ovo je moja posljednja utakmica u Kataru!" 

Međutim, ubrzo je reagirao objavom na društvenim mrežama.

"Reagirao sam u afektu, u trenutku, jer nisam zaslužio crveni karton. Svejedno, opovrgnuo bih lažne medijske spekulacije. Uživam u životu i igranju fudbala u Kataru!" napisao je na svojem službenom Twitter profilu.

Wesley Sneijder u januaru 2018. potpisao je jednoipolgodišnji ugovor s Al-Gharafom, trenutno šestoplasiranim klubom katarskog prvenstva s 13 bodova manje od vodećeg Al-Duhaila.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti