08. 11. 2018 - 14:32
ŠTA SE DOGAĐA U MADRIDU? Nakon Ronalda Perez se rješava još...
907
Shares
ŠTA SE DOGAĐA U MADRIDU? Nakon Ronalda Perez se rješava još jedne MEGAZVIJEZDE: Njegovu zamjenu platit će SUHIM ZLATOM

RAMOS NA IZLAZNIM VRATIMA BERNABEUA

ŠTA SE DOGAĐA U MADRIDU? Nakon Ronalda Perez se rješava još jedne MEGAZVIJEZDE: Njegovu zamjenu platit će SUHIM ZLATOM

Sport.ba
08. 11. 2018 - 14:32
0
Shares

Florentino Pérez sprema revoluciju u Madridu koja će potresti cijelu svlačionicu Reala, predsjedniku je puna kapa loših rezultata i bahatog ponašanja frustriranih zvijezda. Jedan od takvih je i kapiten Sergio Ramos, a Realov predsjednik već mu je pronašao nasljednika. Riječ je o jednom od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi trenutno, Ajaxovom Matthijs de Ligtu.

Prvi čovjek Kraljeva smatra kako karijera 33-godišnjeg Ramosa polako dolazi svom kraju, ali i dalje nema ni jednog igrača u kadru koji ga može zamijeniti, stoga će odriješiti kesu kako bi doveo njegovog nasljednika. Vallejo jednostavno nije na toj razini, Varane je daleko od svoje najbolje forme, a Nacho nije za udarnu postavu ekipe poput Reala. Pojačavanje zadnje linije Perezu je trenutno prioritet.

varane

Ajaxov vunderkind De Ligt je čovjek kojeg traži, sa samo 19 godina već je nosilac igre Ajaxa i ponajbolji branič holandske reprezentacije, no problem bi mu moglo biti što nije jedini koji je primijetio njegov talent.

ligt

Naime, Barcelona i ostali top-klubovi raspituju se za njega pa će se Perez morati isprsiti želi li ga u Realovoj svlačionici. To znači da ispod 80 miliona eura neće moći ni započeti pregovore. Mladi stoper navodno želi završiti sezonu u Amsterdamu i tek onda će pričati o transferu, a to znači kako će navijači Reala morati pričekati do ljeta iduće godine. Do tad će morati izdržati s Ramosom i Varaneom.

real

Međutim, sigurno je da trostruki uzastopni evropski prvaci neće biti usamljeni u lovu na holandsko "čudo od djeteta". Naime, poznato je da ga već odavno posmatra i Barcelona...

ramos

ramos

ramos-busquets

casemiro-suarez-ramos

ramos1

correa-ramos

ramos

(Sport.ba)

Učitaj još novosti