05. 11. 2018 - 14:20
Ovi suci su pravili tako velike greške da su se kasnije morali...
907
Shares
Ovi suci su pravili tako velike greške da su se kasnije morali izvinjavati! Jednog pamte i navijači HRVATSKE!

AMATERSKE GREŠKE

Ovi suci su pravili tako velike greške da su se kasnije morali izvinjavati! Jednog pamte i navijači HRVATSKE!

Sport.ba
05. 11. 2018 - 14:20
0
Shares

Sudije su sastavni dio svake utakmice i tu su da bi dijelili pravdu i presudili u kritičnim trenucima utakmice, ali u stanju su da naprave kardinalne greške zbog kojih čak na kraju moraju da se izvinjavaju klubovima.

Ovih osam sudija se našlo u baš takvoj poziciji...

1. Chelsea - Barcelona, Liga prvaka polufinale 2009

Sudija: Tom Henning Ovrebo

Bila je to utakmica koja je mogla odvesti Chelsea u finale Lige prvaka, ali zbog mnogih kontroverznih odluka sudije to se na kraju nije desilo.

Sudija je u par navrata mogao svirati penal za Chelsea ali to nije učinio, a posebno se ističe trenutak kada je Michael Ballack šutirao ka golu i pogodio u ruku igrača Barcelone, što je bilo jasno vidljivo.

Ipak, penal nije dosuđen a Ballack je zatim ganjao sudiju preko pola terena, što je ostalo u sjećanjima mnogih i danas.

Ovrebo je kasnije priznao da je mnogo griješio u toj utakmici i da to nije bio njegov dan, ali šta je to tada uopšte značilo igračima i navijačima Chelsea.

2. Everton - Newcastle, Premier liga 2018

Sudija: Bobby Madley

Sudija Madley je završio na društvenim medijima i zbijale su se šale na njegov račun zbog njegove reakcije nakon što su igrači Newcastlea protestovali zato što nije ništa svirao nakon igranja ruke Phila Jagielke.

Igrač Evertona je očigledno igrao rukom, ali sudija Madley nije ništa svirao te se na kraju izvinjavao na terenu igračima Newcastlea i završio na društvenim medijima.

3. Bournemouth - Southampton, Premier liga 2017

Sudija: Jonathan Moss

U važnoj utakmici za Bournemouth ključni trenutak u ovoj utakmici koja je završila 1-1 bila je kontroverzna odluka sudije Jonathana Mossa.

Sporni trenutak se desio kada je igrač Bournemoutha, Adam Smith oboren u šesnaestercu. Umjesto da svira penal za Bournemouth, Moss je odlučio dati žuti karton Smithu zbog simuliranja.

Moss je kasnije priznao grešku i izvinuo se, te rekao kao je to trebao biti penal za Bournemouth.

4. Chelsea - Arsenal, Premier liga 2014

Sudija: Andre Marriner

Kao da stvari nisu već bile dovoljno loše za Arsenal u porazu 6-0, nego je i sudija Marriner zbog igranja rukom dao crveni karton Kieranu Gibbsu, a zapravo je Alex Oxlade-Chamberlain igrao rukom i sudija je pomiješao ova dva igrača.

I on se na kraju izvinuo Arsenalu kada je nakon utakmice vidio da je napravio grešku.

5. Nantes - Paris Saint-Germain, Ligue 1 2018

Sudija: Tony Chapron

Ne dešava se baš često da sudija pokuša napraviti faul na nekom igraču, ali upravo se to desilo na susretu između Nantesa i PSG-a.

Dok je trčao, igrač Nantesa, Diego Carlos je slučajno srušio sudiju Chaprona, a on je reagovao dosta neočekivano te pokušao srušiti igrača Nantesa.

Sudija Chapron se izvinuo zbog svoje reakcije ali mu to nije pretjerano pomoglo s obzirom da je dobio zabranu suđenja utakmica na tri mjeseca. On se žalio zbog toga i prošao još gore jer mu je kazna na kraju udvostručena.

6. Manchester United - Arsenal, Premier liga 2009

Sudija: Mike Dean (četvrti sudija: Lee Probert)

Arsenal je gubio 2-1 i činilo se kako će uspjeti izvući bod kada je Robin Van Persie u kasnoj fazi utakmice pogodio za 2-2, međutim gol je poništen.

Isfrustriran ovakvom odlukom, menadžer Arsenala je šutnuo plastičnu bocu sa vodom što je vidio četvrti sudija Lee Probert. Pozvao je sudiju Deana koji je na kraju poslao Wengera na tribine.

Wenger nije uspio naći mjesto na tribinama te je do kraja utakmice ostao da stoji.

Vodeći ljudi lige priznali su da je Probert pogriješio, te nije dobro vladao tom situacijom i najavio izvinjenje Wengeru.

7. Holandija - Španija, Svjetsko prvenstvo finale 2010

Sudija: Howard Webb

U utakmici finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi Holandija je igrala jako oštro da bi spriječila Špance da igraju svoju igru. Kada je Nigel de Jong udario nogom u prsa Xabija Alonsa činilo se da će Holanđani ostati sa čovjekom manje.

Međutim, engleski sudija Howard Webb je pokazao samo žuti karton. Iako to tada nije učinio, on se kasnije u knjizi koju je napisao izvinuo, te rekao kako je tek u poluvremenu shvatio da je to trebao biti crveni karton.

8. Australia - Hrvatska, Svjetsko prvenstvo 2006

Sudija: Graham Poll

Sudija je napravio grešku koja se zaista rijetko viđa na terenima kada je pokazao tri žuta kartona Josipu Šimuniću, a nije ga isključio.

Objašnjavajući svoje postupke on je rekao kako je pogrešno upisao australca Craiga Moorea u mjesto koje je bilo rezervisano za Šimunića, te da nije uspio shvatiti svoju pogrešku.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti