05. 11. 2018 - 11:56
Conte tuži Chelsea i traži najveću odštetu u historiji!
907
Shares
Conte tuži Chelsea i traži najveću odštetu u historiji!

NEMA DOGOVORA

Conte tuži Chelsea i traži najveću odštetu u historiji!

Sport.ba
05. 11. 2018 - 11:56
0
Shares

Dogovora između Chelsea i Antonija Contea oko sporazumnog raskida ugovora nije postignut. Nije u pitanju samo nešto više od 10 miliona koliko je trebalo "Plavci" da mu isplate za posljednju sezonu, već i odšteta koju Conte traži zbog pretrpljene štete.

conte

Naime, on smatra da je Chelsea narušio njegov ugled, ali mu i uništio ugovor sa Realom ili reprezentacijom Italije jer su čekali da počne pripreme a zatim da ga smijene.

Sa druge strane Chelsea optužuje talijana da je nanio finansijsku štetu klubu kada je javno, porukom otpisao Diega Costu i tako mu smanjio cijenu. Mada je i pored toga Costa za 66 miliona postao rekordna prodaja u historiji "Plavaca".

antonioconte

Da je prije nekoliko dana prihvatio ponudu Reala, Conte bi morao da se odrekne novca koji prima dok mu traje ugovor, a male bi šanse imala i ova tužba za nanijetu štetu i narušen ugled.

Ovako, suđenje se nastavlja, a biće zanimljivo vidjeti šta će se desiti ako Mourinho dobije otkaz u Unitedu i klupa bude ponuđena Italijanu, što on navodno cilja.

conte2

Conte je za dvije godine osvojio titulu, pa onda i kup, ali je Chelsea ostao bez Lige prvaka, dobio je otkaz iako je počeo pripreme, a veći problem od rezultata bila su sukobljavanja sa klubom, odnosno predsjednicom oko transfera, odnosno nemogućnost da utiče na dovođenje pojačanja.

antonio-conte-chelsea

conte4

conte5

conte6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti