02. 11. 2018 - 16:38
POTEZ IGRAČA LEICESTERA JE ZA SVAKU POHVALU! "Uradit ćemo to...
907
Shares
POTEZ IGRAČA LEICESTERA JE ZA SVAKU POHVALU!

NISU PUNO RAZMIŠLJALI

POTEZ IGRAČA LEICESTERA JE ZA SVAKU POHVALU! "Uradit ćemo to za njega!"

Sport.ba
02. 11. 2018 - 16:38
0
Shares

Fudbaleri Leicestera odbili su da se utakmica koju sutra igraju protiv Cardiffa odgodi i bili su složni u tome da žele da igraju utakmicu u čast vlasnika kluba.

"Trener nam je rekao da postoji opcija odgode budući da su svi i dalje u šoku. No, jednoglasno smo odlučili da ćemo igrati jer smo znali da bi Vichai to želio. Odluka je bila teška, ali željeli smo ga učiniti ponosnim. Čujem da ljudi kažu kako rezultat u toj utakmici nije bitan. Ne slažem se. Jako je bitan i pobijedit ćemo za njega", izjavio je Leicesterov napadač Jamie Vardy.

leicester

"Ovo je najteža sedmica u mom životu. Njegov odnos s nama igračima, ali i ljudima iz grada je tačno onakav kako se prikazuje. On je bio više od vlasnika kluba. Za mene je bio dio moje porodice. Nema veze tko ste ili šta ste, on je za svakoga uvijek imao vremena i uvijek se smijao. To su stvari koje nikad neću zaboraviti", rekao je Vardy.

Igrači Leicestera će nakon utakmice sa Cardiffom krenuti ka Tajlandu, gdje će biti posljednji ispraćaj Vichaija.

"Mnogo je važno da budemo tamo. I zbog samih sebe i zbog Vichaija. Leicester je jedna velika porodica i mi jednostavno moramo ići tamo", dodao je Vardy.

vichai

Lijepa gesta igrača Leicestera koja pokazuje kako i u današnjem svijetu fudbala postoje igrači koji cijene ljude zbog svojih ljudskih osobina, a ne samo zbog novca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti