02. 11. 2018 - 15:55
DETALJI IZAŠLI NA VIDJELO! Messi je odbio ponudu OVOG kluba i...
907
Shares
DETALJI IZAŠLI NA VIDJELO! Messi je odbio ponudu OVOG kluba i posao vrijedan 755 miliona eura!

NESTVARNA PONUDA BOGATOG KLUBA

DETALJI IZAŠLI NA VIDJELO! Messi je odbio ponudu OVOG kluba i posao vrijedan 755 miliona eura!

Sport.ba
02. 11. 2018 - 15:55
0
Shares

Lionel Messi je uvijek bio jedna od želja arapskih milijardera koji vode Manchester City, što je nedavno priznao za britanske medije visoki zvaničnik kluba.

Na tragu tog priznanja katalonski Mundo Deportivo došao je do detalja megalomanskog plana koji je mogao da promijeni sve što smo do sada vidjeli u svijetu fudbala.

O kakvoj se veličini posla radi, govori i to da kasniji Neymarov vrtoglavi transfer u PSG izgleda "smiješno" za ono što je City spremao za Lionela Mesija.

lionel-messi-neymar

Prvi pokušaj da City dovede argentinca desio se u decembru 2016. godine, a kada je uspješno odbijen, arapski milijarderi čekali su punih godinu kako bi pokušali još jednom. Sve je krenulo od razgovora koji je pokrenuo generalni direktor i Manchestera i nekadašnji potpredsednik Barcelone, Fernando Soriano, sa Lionelovim ocem Jorgeom Mesijem.

soriano

Naime, u prvom razgovoru Soriano je na sto iznio ponudu kakvu bi malo ko odbio. Da je uspio da ubijedi svog sina da ode u City Jorge Messi bi dobio ček na nevjerovatnih 50 miliona eura! I to bi bio samo početak, jer bi mu od cijelog posla kasnije pripali još i neki bonusi, plus procenti od transfera!

Za Mesija je bio spreman petogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona eura neto (poslije svih poreskih odbitaka), što je ravno 50 miliona eura godišnje! I to bez bonusa.

Na sve to, Manchester City je bio spreman da Barceloni iskešira tadašnju otkupnu klauzulu od 250 miliona eura. Ono što je još nevjerovatnije, jesu sami bonusi na ime timskih i individualnih uspjeha. Tu bi Lionel Messi zaradio još ogromnih 200 miliona!

jorge-messi

Međutim, sve to je Messi odbio, bez razmišljanja...

Nedugo zatim je Messi potpisao novi ugovor kojim je postao apsolutno najplaćeniji fudbaler planete. Godišnji ugovor dostigao je 43 miliona eura, a otkupna klauzula je sada 700 miliona eura!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti