12. 10. 2018 - 18:34
Zidane šokirao navijače Uniteda: Samo jedan klub dolazi u obzir
907
Shares
Zidane šokirao navijače Uniteda: Samo jedan klub dolazi u obzir

FRANCUSKA LEGENDA

Zidane šokirao navijače Uniteda: Samo jedan klub dolazi u obzir

Sport.ba
12. 10. 2018 - 18:34
0
Shares

Dugo se već priča da bi klubu Uniteda mogao preuzeti popularni Zizu, ali kako priznaje njegov agent, bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane nema namjeru zamijeniti Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda. Engleski mediji su nedavno objavili informaciju kako su čelnici Uniteda zatražili od Zinedina Zidanea da odbije sve ostale ponude, te da naslijedi portugalskog Jose Mourinha na klupi ‘Crvenih đavola’.

zizu

Međutim, njegov agent Alain Migliaccio negirao je te špekulacije izjavivši kako Zidaneu ne odgovara način igre u Engleskoj, te da vjerovatno tamo neće trenirati. Migliaccio je u intervjuu za Journal du Dimanche rekao: “Mislim da on neće trenirati u Engleskoj. Njemu ne odgovara način igre koji se igra tamo. Razgovarao sam s njim o toj opciji, ali ga to ne privlači. Odlučio je uzeti jednogodišnju pauzu, te se neće vraćati trenerskom poslu do sljedećeg ljeta.” Ipak, on je dodao kako bi Zidane razmislio o potencijalnoj ponudi Juventusa, kojeg trenutno sa klupe predvodi Massimiliano Allegri: “Juventus je opcija za njega jer iza svega toga postoji historija. To je klub koji mu je u srcu.”

Unatoč tome što je agent izjavio kako Zidane neće preuzeti niti jedan klub ove sezone, Francuz je prošlog mjeseca dao zanimljiv intervjuu za TVE, u kojem je rekao: “Zasigurno ću uskoro opet voditi neki klub, jer to je ono što volim raditi.” 46-godišnjak je za ‘Staru damu’ nastupao u periodu od 1996. do 2001. godine, tokom kojeg je na ukupno 212 utakmica u svim takmičenjima postigao 31 gol i podijelio 35 asistencija.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti