12. 10. 2018 - 09:08
Poznate postave: Englezima povrede u zadnji čas prekrojile...
907
Shares
Poznate postave: Englezima povrede u zadnji čas prekrojile sastav - ovo neće biti ni nalik polufinalu Mundijala u Rusiji

SUDAR VATRENIH I GORDOG ALBIONA

Poznate postave: Englezima povrede u zadnji čas prekrojile sastav - ovo neće biti ni nalik polufinalu Mundijala u Rusiji

Sport.ba
12. 10. 2018 - 09:08
0
Shares

Ključni dvoboj Lige nacija večeras Vatrene očekuje na Rujevici. Hrvatska  i Engleska s porazom od Španije ulaze u drugo kolo i današnji bi poraz neku od reprezentacija gurnuo u jako tešku poziciju uoči nastavka natjecanja. A podsjetimo, ulog je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Iako se sve češće od igrača i selektora mogu čuti da su ove utakmice samo pripremne naravi i niko ih ne doživljava sto posto ozbiljno, jasno je da niko ne želi izgubiti privilegiju da svake jeseni igra s najboljim selekcijama Starog kontinenta. 

Hrvatska je, nakon debakla u Elcheu, sada pod velikim pritiskom i nipošto ne smije izgubiti. Ugled koji su stekli kao svjetski viceprvaci bit će doveden u pitanje ako ih Englezi nokautiraju na Rujevici. Nažalost, kao i protiv Furije, tako i danas počenu postavu u velikoj mjeri kroje ozljede. Nema Lovre Kalinića umjesto kojeg u vatru uskače Dominik Livaković. Na lijevom beku je pravi krater. Strinić je već duže vrijeme odsutan zbog problema sa srcem, a sada smo zbog ozljede ostali i bez Barišića, iza kojeg je sjajan start sezone u Rangersu. Starter će tako biti Josip Pivarić.

Stoperski par Vida - Lovren će biti na raspolaganju, što je jedna od najvažnijih činjenica za selektora Dalića. U Elcheu se posebno vidjelo koliko je Lovren nedostajao, dok je Vida igrao načet ozljedom. Također, hendikep će nam ponovno biti pozicija desnog beka. Vrsaljko je oporavljen, ali je tek prošlog vikenda odigrao prvu utakmicu nakon pauze, tako da je pametnije bilo ostaviti ga u klubu da u se u miru odmori i pripremi za nastavak sezone. Njegovo mjesto zauzet će Tin Jedvaj, kojem to nije prirodna pozicija, ali je to često znao pokrivati. Dodatni problem je što Jedvaj već duže vremena nije u prvom planu u Leverkusenu, stoga se nadaju da nedostatak minutaže neće biti preveliki problem.

Ohrabrujuća vijest je stanje u veznom redu i napadu. Jedini koji nedostaje, barem od udarnih karika, je Brozović. Srećom tu su dobro pokriveni pa će Kovačić uskočiti na njegovo mjesto. Mateo je konačno u Chelseaju uhvatio pravi kontinuitet i zasad je ugodno otkriće Premiershipa. Danas će imati sjajnu šansu da konačno i u reprezentaciji pokaže sve što može. Velika je vijest povratak Rebića i Kramarića, igrača bez kojih Hrvatska nije ista momčad. Dalić je rekao kako će Rebića isprobati na mjestu devetke, ali obojica mogu pokriti i tu poziciju, ali i krilnu, tako da nikoga ne treba iznenaditi ako će se tijekom utakmice izmjenjivati.

2

Englezi dolaze nakon pobjede u prijatlejskoj utakmici protiv Švicarske 1:0. No, kao i Dalić, tako i engleski sečeltpr Southgate muku muči s ozljedama. Gordi Albion nastupit će bez čak devet igrača sa Svjetskog prvenstva. U međuvremenu je četveroplasirana momčad iz Rusije ostala i bez još nekoliko igrača koji nisu bili na Mundijalu, a njihova bolnica toliko je krcata da mogu napraviti cijelu momčad sastavljenu od povrijeđenih igrača.

Problemima ni tu nije bio kraj, pa je tako u zadnji čas zbog ozljede otpao i Danny Rose, koji je bio siguran starter za poziciju lijevog beka. Ovako će na toj poziciji vjerovatno startati Ben Chilwell, 22-godišnjak iz Leicestera. Southgate je već uigrao 3-5-2- postavu, gdje su sigurni kao stoperi Stones i Maguire, dok je dvojba između Gomeza i Walkera na poziciji desnog stopera. Zasad je u prednosti bio Walker, ali branič Liverpoola u sjajnoj je formi ove sezone i treba ga imati na umu kao potencijalno iznenađenje u startnih 11. 

U veznom redu već smo spomenuli da će na lijevoj strani vjerovatno biti Chilwell, osim ako se Southgate ne odluči na potpuni rizik i na to mjesto stavi Sterlinga. Desno je siguran Trippier, kao i Henderson na mjestu zadnjeg veznog. Barkley je u sjajnoj formi i prema svim izvještajima s Otoka, on bi mogao istisnuti Diera iz početne postave. Napadački duo trebao bi biti Kane - Rashford. 

3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti