11. 10. 2018 - 19:21
Istražni sudac pustio Ivana Leku kući: Hrvatski stručnjak je...
907
Shares
Istražni sudac pustio Ivana Leku kući: Hrvatski stručnjak je nevin!

VELIKA AFERA REZULTIRALA HAPŠENJIMA

Istražni sudac pustio Ivana Leku kući: Hrvatski stručnjak je nevin!

Sport.ba
11. 10. 2018 - 19:21
0
Shares

Trener belgijskog nogometnog prvaka Club Bruggea, hrvatski stručnjak Ivan Leko, pušten je kući nakon što je posljednjih dan i pol proveo na ispitivanju kod istražnog suca. Zaključak istog je da hrvatski trener nema nikakve veze sa skandalom koji je izbio u srijedu u Belgiji.

Leku se više ne smatra osumnjičenim za korupcijski skandal i trebao bi se u petak vratiti treninzima prve momčadi. Nažalost, manja šteta je već počinjena, te su njegov i ugled porodica oštećeni. U četvrtak navečer se očekuje obraćanje medijima od strane njegovog odvjetnika, a možda i samog Leke.

Podsjetimo, u nekoliko najutjecajnijih nogometnih klubova u Beligiji policija je u srijedu provela raciju zbog sumnje u korupcijski skandal. Među osobama koje su završile na policiji nalazio se i trener Club Bruggea, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Leko!

Privedeni su suci, službene osobe klubova, menadžer i treneri najvećih sumnje za utaju poreza, finansijske malverzacije, pranje novca.

Menadžer Mogi Bayat, jedan od najutjecajnijih u belgijskoj Jupiler ligi, je uhapšen. On je posljednjih godina od sportskog direktora u Charleroiju postao jedan od najmoćnijih menadžera u tom dijelu Evrope.

Istražitelji su navodno ispitivali Bayatove bankovne transakcije, jer sumnjaju da su preko njega svi prali novac i izbjegavali u Belgiji plaćati porez.

Osim njega, policija sumnja i u Dejana Veljkovića, s kojim je hrvatski stručnjak navodno u jako dobrim odnosima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti