10. 10. 2018 - 12:53
OVAJ DOKUMENT MOŽE UNIŠTITI RONALDA Nijemci sada objavili spis...
907
Shares
OVAJ DOKUMENT MOŽE UNIŠTITI RONALDA Nijemci sada objavili spis koji Cristijana vodi na dužu robiju!

PORTUGALAC U VELIKIM PROBLEMIMA

OVAJ DOKUMENT MOŽE UNIŠTITI RONALDA Nijemci sada objavili spis koji Cristijana vodi na dužu robiju!

Sport.ba
10. 10. 2018 - 12:53
0
Shares

Njemački "Spiegel" je prvi objavio priču prema kojoj je Cristiano Ronaldo navodno napastvovao Amerikanku Kathryn Mayorgi u Las Vegasu 2009. godine, a danas je priložio i nove dokaze.

Nijemci su objavili dokument koji je lično Ronaldo potpisao pod preudonimom Toper, u kojem se navodi da će bivšoj manekenki isplatiti 375.000 dolara kako bi zataškao ono što se desilo između njih dvoje već spomenute 2009. godine.

Portugalac i zastupnik danas 34-godišnje Amerikanke potpisali su 12. januara 2010. godine sporazum po kome će Mayorgi dobiti pomenutu sumu, kako ne bi pokrenula pravnu proceduru. Među dokumentacijom je i medicinski izveštaj u kome se navodi da Ronaldo nije zaražen HIV virusom.

Ipak, nakon osam godina šutnje, Katrhyn je odlučila progovoriti, njeni advokati sada tvrde da je sporazum potpisala u stanju smanjene uračunljivosti, a policija Las Vegasa ponovo otvorila istragu. Ukoliko se pak pokaže da su ovaj dokument i Ronaldov potpis vjerodostojni, to bi praktično značilo da je on počinio ovaj gnusni zločin i da ga očekuje višegodišnja robija. Tako bi bila urušena blistava karijera.

Sigurno da mu ama baš nikako ne u prilog najnovija tvrdnja policije da ima sasvim dovoljno dokaznog materijala. Mediji su pretpostavljali da je u proteklih osam godina nestao taj dokazni materijal, ali portparol policije iz Las Vegasa je negirao to.

"Testovi koji su tada urađeni nisu nestali, oni su u našem posjedu. Imamo dovoljno dokaznog materijala", poručio je portparol policije iz Nevade. Uskoro se očekuje i saslušanje zvijezde Juventusa, koja će preskočiti i ovu reprezentativnu akciju Portugala. Sigurno je da će se bivši as Reala morati pojaviti pred sudom u Nevadi, a u prilog mu ne ide ni to što slučajevi napastvovanja u ovoj saveznoj američkoj državi ne zastarijevaju.

U međuvremenu, američki proizvođač sportske opreme Nike i tvrtka EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, izrazili su duboku zabrinutost zbog optužbe za napastvovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju. 

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Kathryn Mayorge odlučno odbacio, poslavši poruku preko svog profila na Twitteru da je "njegova savjest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage". No, Nike koji s Ronaldom ima sklopljen ugovor vrijedan milijardu američkih dolara, nije tako lako spreman prijeći preko optužbi s kojima je 33-godišnji nogometaš Juventusa suočen.

"Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju", stoji u saopćenju jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme. Sličnog je sadržaja i saopćenje tvrtke EA Sports: "Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportaša i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrijednostima koje EA poštuje i zagovara."

Za razliku od Portugalčevih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je vrlo blagonaklon u svom javnom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi.

"Cristiano Ronaldo je u prošlim mjesecima pokazao visoku razinu profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cijenimo", piše u objavi na službenom profilu talijanskog nogometnog prvaka na Twitteru. 

Priču o Kathryn Mayorgi i njezinim optužbama za napastvovanje koja je usmjerena protiv Cristiana Ronalda, objavio je njemački tjednik Der Spiegel. Mayorga je prijavila slučaj policiji istog dana koji se navodi u tužbi kao dan kad se incident dogodio, ali tada nije željela navesti ime napadača te se poslije izvan suda nagodila s Ronaldovim predstavnicima da neće izlaziti u javnost sa svojom pričom, za što je primila i 375.000 američkih dolara. 

No, devet godina poslije, ipak je odlučila otkriti identitet napadača, a prema tvrdnjama njezina odvjetnika na to ju je ohrabrio pokret #MeToo, zahvaljujući kojem su već mnoge žene javno prokazale zlostavljače.

U optužbi protiv Ronalda Kathryn Mayorga detaljno je opisala događaje iz 2009., kad ju je prema njezinom iskazu Ronaldo napastvovao i iskoristio u svom 'penthouse' apartmanu u Palms Hotel and Casino u Las Vegasu. Policija iz Las Vegasa potvrdila je u utorak da je 2009. pokrenula istragu prema prijavi, ali da nisu nikoga osumnjičili, jer im žrtva nije otkrila lokaciju incidenta, ni opisala sumnjivca. No, u septembru ove godine istraga je ponovo otvorena, a istražitelji se vode novim informacijama, kojima sada raspolažu, objavili su iz policijske uprave u Las Vegasu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti