10. 10. 2018 - 12:38
PRETRESANE LOKACIJE I U SRBIJI: Ivan Leko u policiji, veliki...
907
Shares
PRETRESANE LOKACIJE I U SRBIJI: Ivan Leko u policiji, veliki skandal u belgijskom nogometu!

NAMJEŠTANJE MEČEVA

PRETRESANE LOKACIJE I U SRBIJI: Ivan Leko u policiji, veliki skandal u belgijskom nogometu!

Sport.ba
10. 10. 2018 - 12:38
0
Shares

Afera u Belgiji! Kako prenose belgijski mediji, jutros nakon 10 sati policija je privela iranskog biznismena Mogija Bayata radi pranja novca, a na ispitivanju je završio i hrvatski trener Ivan Leko!

Uz Bayata, glavna je meta istrage i Dejan Veljković, kojeg se sumnjiči za namještanje utakmica, a Leko je dobro povezan s Veljkovićem, kao i neki belgijski suci. Kroz jutro su pretražene čak 44 kuće u Belgiji, kao i njih 13 u inozemstvu, tačnije Malti, Francuskoj i Srbiji.

Bayat je direktor prvoligaša Charleroija, a Leko trenutno trenira Club Brugge, a uz njih dvojicu privedena su i dva nogometna suca - Sebastien Delferiere i Bart Vertenten. Federalni tužitelj Wenke Roggen za portal hln.be potvrdio je kako je Leko uhapšen te da su istrage o pranju novca i namještanju utakmica odvojene.

Povodom događaja, oglasio se i Club Brugge: "Club Brugge potvrđuje da je u sklopu velike istrage posjećen i naš ured. Maksimalno surađujemo s istragom, a Leko nije u klubu danas, no ispitan je u istu svrhu. U slučaju službenih novosti, podijelit ćemo ih s vama."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti