10. 10. 2018 - 11:34
Kadeti kvalifikacije za elitni krug EP 2019 otvaraju danas
907
Shares
Kadeti kvalifikacije za elitni krug EP 2019 otvaraju danas

PROTIVNIK GIBRALTAR

Kadeti kvalifikacije za elitni krug EP 2019 otvaraju danas

Sport.ba
10. 10. 2018 - 11:34
0
Shares

Kadetska reprezentacija BiH (U17), današnjim susretom protiv Gibraltara u Trening centru N/FSBiH u Zenici koji počinje u 15 sati, otvara prvostepeni kvalifikacioni turnir za prolazak u elitni krug kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2019. godine.

Dosadašnji uspjesi bh. kadeta osigurali su pulenima novog selektora Zorana Erbeza poziciju nosioca u Grupi 2, u kojoj za prolaz u elitni krug, u konkurenciji Ukrajine i Islanda, moraju zauzeti jedno od prva dva mjesta. Selektor Erbez je u izjavi za službenu stranicu N/FSBiH istakao kako su tokom priprema odradili sve planirano. 
  
- Igrači su dobro radili i usvajali ono što smo tražili od njih. Važno je da su svi zdravi i u dobrom raspoloženju dočekujemo prvu utakmicu protiv Gibraltara. Očekujem dobru igru i nadamo se bodovima iz ovog meča - kazao je Erbez. 
  
U istom terminu danas igraju i selekcije Ukrajine i Islanda, koje će međusobni meč 1. kola igrati u Doboju kod Kaknja, na stadionu premijerligaša Mladosti. 
  
Mečevi 2. kola na programu su u subotu, 13. oktobra također u 15 sati, a tada će u Zenici igrati BiH i Island a u Doboju kod Kaknja Ukrajina i Gibraltar. Turnir se završava u utorak, 16. oktobra mečevima u Zenici između Gibraltara i Islanda, dok će bh. tim u Doboju kod Kaknja igrati protiv Ukrajine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti