09. 10. 2018 - 23:10
OČAJNI MADRIĐANI: Ipak nisu najgori u Evropi!
907
Shares
OČAJNI MADRIĐANI: Ipak nisu najgori u Evropi!

MARCA

OČAJNI MADRIĐANI: Ipak nisu najgori u Evropi!

Sport.ba
09. 10. 2018 - 23:10
0
Shares

Počela je reprezentativna pauza, no nema brige za Španjolce. Furija trenutno ima svih šest bodova u Ligi nacija, dok njeni protivnici u grupi nemaju još niti jedan.

Zato se u španjolskim medijima još uvijek bave pomalo nestvarnom situacijom na tabeli Primere. Nakon osam kola Sevilla je na čelu ispred Barcelone i Atletica koji imaju bod manje. Iza njih su Real, Espanyol i Alaves koji je za vikend nokautirao Real.

Madriđani su u zaista neviđenoj krizi. Nisu postigli gol već četiri utakmice zaredom što zvuči nevjerojatno. Toliko da su u Marci, listu otvoreno okrenutom Realu, počeli po Europi tražiti klub koji ima goru krizu u posljednjih mjesec dana.

I uspjeli su naći da maleni Dijon u Francuskoj jedini u pet najjačih liga duže nije postigao pogodak. Oni nisu zabili 437 minuta, 28 duže nego Real. No upravo usporedba s Dijonom dovoljno govori koliko je porazna forma trostrukog uzastopnog prvaka Europe.

Još tamo 22. septembra zabio je Asensio Espanyolu za pobjedu. Nakon toga tri poraza i remi s Atleticom na Santiago Bernabeuu. Je li uzrok svemu ovome odlazak čovjeka koji je zabijao 30-40 golova po sezoni, loše odrađeni prijelazni rok, slaba forma najboljih igrača poput našeg Modrića ili pak novi trener Julen Lopetegui?

No novi trener ima sreće. Uostalom, baš kao i njegovi najveći rivali na klupama. Sva tri kandidata za naslov krenula su, rekli bismo, katastrofalno. Barcelona nije pobijedila već četiri utakmice u nizu u prvenstvu (Girona, Leganes, Athletic, Valencia), a samo je sjajna utakmica na Wembleyju protiv Tottenhama popravila dojam.

Da su Real ili Barcelona ušli u sezonu kao što su znali, možda bi Valverdeu ili Lopeteguiju prijetio otkaz već za u slijedećoj utakmici. Možda Valverde ima više kredita zbog dvostruke krune u prvoj sezoni, ali zamislite da su Madriđani odmaglili već nakon osam kola…

Ovako će se Realovu sterilnost u napadu te Barcine velike greške u obrani nekako pregrmjeti jer svi su tu u dva malena boda. ''Saveznici loše forme'' prate se u stopu posljednjih tjedana, Atletico je u uzlaznoj formi, ali oni su prvi počeli prosipati bodove na samom startu La Lige.

Od moguća 24, Barca i Atletico imaju 15, a Real 14 bodova. A netko je mogao imati, primjerice 22, te gledati ostatak društva kako se guši u svađama, kritikama i lošoj atmosferi već u listopadu. A ovako? Idemo dalje…

(Novi.ba)

Učitaj još novosti