10. 10. 2018 - 08:31
Legenda UFC-a ima vrlo oštru poruku za McGregora: Vrijeme je...
907
Shares
Legenda UFC-a ima vrlo oštru poruku za McGregora: Vrijeme je za oproštaj!

DERRICK LEWIS

Legenda UFC-a ima vrlo oštru poruku za McGregora: Vrijeme je za oproštaj!

Sport.ba
10. 10. 2018 - 08:31
0
Shares

Conor McGregor u nedjelju je doživio jedan od najtežih poraza u karijeri. Aktuelni prvak Khabib Nurmagomedov superiorno je slavio i tako odbranio titulu lake kategorije UFC-a. Pravi haos nastao je nakon završetka meča kada je Dagestanac poput munje završio u gledalištu i obračunao se s pojedinim McGregorovim pristalicama.

Očekivala se drakonska kazna za Orla, ali UFC je izrekao jednomjesečnu suspenziju McGregoru. Naime, medicinski tim UFC-a pregledao je kontraverznog Irca nakon meča i zbog povreda koje mu je nanio Khabib odlučili su da mu zabrane ikakve borbe u narednih mjesec dana.

Također, američki mediji prenose da je moguće da ga kazni Takmičarska komisija u Nevadi zbog dešavanja na samoj ovoj borbi. Conoru krajem ovog mjeseca ujedno ističe i aktuelni ugovor s UFC-om, te nije imao nikakve borbe u planu i neće biti pretjerano zabrinut.

Ishod nedjeljne borbe odlučio je prokomentarisati slavni UFC borac Derrick Lewis, poznatiji kao "crna zvijer". Smatra da je McGregorovo vrijeme prošlo i da je najbolje da se oprosti.

“Mislim da je dokazao dosta toga u ovom sportu i zaradio je više od bilo koga drugog. Da sam na njegovom mjestu, definitivno bih zaključio karijeru u ovom trenutku”, istakakao je Amerikanac koji smatra da ga je novac zapravo uništio u borilačkom smislu…

“Gledajte, novac vam promijeni život. Ja se borim jer i dalje nemam dovoljno da bih osigurao svoju porodicu. U ovom trenutku nisam više tako lud za borbama, ali moram se boriti. Ovo je za mene posao. Da sam dobio toliko love kao što je to slučaj s McGregorom, ne bih se nimalo dvoumio. Zaključio bih karijeru”, poručio je Lewis.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti