06. 10. 2018 - 12:17
TEORIJA ZAVJERE: Ronaldo APSOLUTNO UVJEREN da oni stoje iza...
907
Shares
TEORIJA ZAVJERE: Ronaldo APSOLUTNO UVJEREN da oni stoje iza svega - ŽELE ME UNIŠTITI

PEREZ I REAL

TEORIJA ZAVJERE: Ronaldo APSOLUTNO UVJEREN da oni stoje iza svega - ŽELE ME UNIŠTITI

Novi.ba
06. 10. 2018 - 12:17
0
Shares

Američki proizvođač sportske opreme Nike i tvrtka EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, izrazili su duboku zabrinutost zbog optužbe za napastvovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju, izvjestio je Associtaed Press, a prenose brojni svjetski mediji. 

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Kathryn Mayorge u srijedu je odlučno odbacio, poslavši poruku preko svog profila na Twitteru da je "njegova savjest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage". No, Nike koji s Ronaldom ima sklopljen ugovor vrijedan milijardu američkih dolara, nije tako lako spreman prijeći preko optužbi s kojima je 33-godišnji nogometaš Juventusa suočen.

"Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju", stoji u saopćenju jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme. Sličnog je sadržaja i priopćenje tvrtke EA Sports: "Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportaša i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrijednostima koje EA poštuje i zagovara."

Za razliku od Portugalčevih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je vrlo blagonaklon u svom javnom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi.

"Cristiano Ronaldo je u prošlim mjesecima pokazao visoku razinu profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cijenimo", piše u objavi na službenom profilu talijanskog nogometnog prvaka na Twitteru. 

Priču o Kathryn Mayorgi i njezinim optužbama za napastvovanje koja je usmjerena protiv Cristiana Ronalda, objavio je njemački tjednik Der Spiegel. Mayorga je prijavila slučaj policiji istog dana koji se navodi u tužbi kao dan kad se incident dogodio, ali tada nije željela navesti ime napadača te se poslije izvan suda nagodila s Ronaldovim predstavnicima da neće izlaziti u javnost sa svojom pričom, za što je primila i 375.000 američkih dolara. 

No, devet godina poslije, ipak je odlučila otkriti identitet napadača, a prema tvrdnjama njezina odvjetnika na to ju je ohrabrio pokret #MeToo, zahvaljujući kojem su već mnoge žene javno prokazale zlostavljače.

U optužbi protiv Ronalda Kathryn Mayorga detaljno je opisala događaje iz 2009., kad ju je prema njezinom iskazu Ronaldo napastvovao i iskoristio u svom 'penthouse' apartmanu u Palms Hotel and Casino u Las Vegasu. Policija iz Las Vegasa potvrdila je u utorak da je 2009. pokrenula istragu prema prijavi, ali da nisu nikoga osumnjičili, jer im žrtva nije otkrila lokaciju incidenta, ni opisala sumnjivca. No, u septembru ove godine istraga je ponovno otvorena, a istražitelji se vode novim informacijama, kojima sada raspolažu, izvjesitili su iz policijske uprave u Las Vegasu.

Ronaldo je pod strahovitim pritiskom, neće ni nastupiti u oktobarskim mečevima za svoj Portugal, a italijanska "La repubblica" navodno je otkrila da je najbolji igrač svijeta za 2017. više nego bijesan na bivši klub Real Madrid. Prema njihovim tvrdnjama, smatra da ga predsjednik Kraljeva Florentino Perez i njegova družina žele srušiti, okaljati mu ugled i tako se donekle osvetiti zbog iznenadnog Ronaldovog odlaska ovog ljeta.

Već neko vrijeme se također nagađa da je Ronaldo ozbiljno zamjerio Perezu i Realu jer nisu stali na njegovu stranu prije nekoliko godina zbog utaje poreza, a sad i zbog navodnog napastvovanja pomenute djevojke. Navodno, Ronaldo se povjerio prijateljima otkrio da zapravo iza svega stoji niko drugi do nekadašnji njegov miljenik - Florentino Perez...

(Novi.ba)

Učitaj još novosti