06. 10. 2018 - 10:26
PROSINEČKI ODUŠEVLJEN ZMAJEVIMA, A JEDNOG POSEBNO HVALI: „On...
907
Shares
PROSINEČKI ODUŠEVLJEN ZMAJEVIMA, A JEDNOG POSEBNO HVALI: „On je strašno napredovao u posljednjih godinu dana…“

HAJROVIĆ I GOJAK POD LUPOM

PROSINEČKI ODUŠEVLJEN ZMAJEVIMA, A JEDNOG POSEBNO HVALI: „On je strašno napredovao u posljednjih godinu dana…“

Sport.ba
06. 10. 2018 - 10:26
0
Shares

Dinamov nastup u Belgiji i pobjedu nad Anderlechtom (2:0) pohvalio je i bh. selektor Robert Prosinečki.

"Hajrović dugo nije igrao, ali sad je počeo igrati dobro. Gojak je u zadnjih godinu dana jako napredovao", hvali Zmajeve bh. selektor.

"Bjelica radi dobar posao, odlično igraju u Europskoj ligi i bili su uspješni protiv protivnika koji ne da su dobri, nego odlični. Znači da se dobro biralo igrače, da je napravljena dobra atmosfera. Pobjednički duh je tu, tako da to izgleda jako dobro", rekao je Prosinečki.

Bivši nogometaš Dinama oduševljen je izdanjem hrvatskog prvaka u Bruxellesu kojim su "modri" odškrinuli vrata proljeća u Evropi.

"Je li pretjerano razmišljati o tome? Ne znam. Euforija je, ali bez nje ne ide. Poslije dvije pobjede Dinamo ima pravo razmišljati o proljeću", kaže Prosinečki za Sport Klub.

Strijelci su bili Izet Hajrović i Amer Gojak, dvojica igrača koje Prosinečki ima u vidu za bosanskohercegovačku reprezentaciju, ali ih ipak ne zove. Hajrovića, doduše, vidi u budućnosti opet među "Zmajevima", a Gojak je sada potrebniji selekciji do 21 godine.

"Nije ga dugo bilo u reprezentaciji, jako dugo nije igrao pa je došao u Dinamo, počeo igrati dobro i zabijati. Radi se o kvalitetnom igraču i ne znači da neće biti u reprezentaciji", kaže Prosinečki i dodaje:

"Radi se o dvojici dobrih igrača, pogotovo Gojaku koji je zadnjih godinu dana napredovao i igra sve bolje. Hajrović je ipak igrač koji je već svugdje igrao."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti