06. 10. 2018 - 09:27
E SADA JE ZAISTA GOTOVO: Posebni, pardon Potrošeni je završio,...
907
Shares
E SADA JE ZAISTA GOTOVO: Posebni, pardon Potrošeni je završio, ali će dobiti otpremninu koju mnogi mogu samo sanjati

ENGLEZI TVRDE

E SADA JE ZAISTA GOTOVO: Posebni, pardon Potrošeni je završio, ali će dobiti otpremninu koju mnogi mogu samo sanjati

Sport.ba
06. 10. 2018 - 09:27
0
Shares

Manchester United je u velikoj rezultatskoj krizi, svlačionica je podijeljena, a i navijači su okrenuli leđa Jose Mourinhu. Sve to vodi samo ka jednom - otkazu za Portugalca. Crveni đavoli danas od 18:30 sati u osmom kolu Premier League dočekuju Newcastle, ali čini se da na klupi im neće biti Posebnog.

"Daily Mirror" javlja, a prenose gotovo svi engleski mediji, da ga ni eventualni trijumf protiv Svraka neće spasiti otkaza. Inače, Newcastle je dosad skupio više nego skromna dva boda, ali navijači više nisu uvjereni u Unitedov trijumf.

Manchester u prvih sedam kola ima samo deset bodova, što je slavnom klubu najgori ulazak u sezonu još od 1989. Za vodećim gradskim rivalom Cityjem zaostaje čak devet bodova, a iz Liga kupa ispao je na domaćem terenu od drugoligaša Derby Countyja.

Mourinhu se ponajviše zamjera to što igra isuviše ziheraški i defanzivno, kao i sam odnos prema ponajvećim zvijezama u timu. Paul Pogba i Alexis Sanchez su tu prije svega. Jedini koji je Mourinhu držao stranu bio je ključni čovjek kluba, izvršni predsjednik Ed Woodward. Ali nakon što je "Old Trafford" zvižducima ispratio igrače nakon Valencije (0:0), dosta je i prvom operativcu Uniteda.

Mourinho, koji ima ugovor do ljeta 2020., zbog otkaza će dobiti raskošnu otpremninu, čak 20 miliona funti! Sigurno je da će Potrošeni biti zadovoljan...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti