03. 10. 2018 - 16:13
PROBLEMI ZA CHOLA: Diego Costa ljubomoran na saigrača, već...
907
Shares
PROBLEMI ZA CHOLA: Diego Costa ljubomoran na saigrača, već zatražio transfer u januaru!

ŽELI U KINU

PROBLEMI ZA CHOLA: Diego Costa ljubomoran na saigrača, već zatražio transfer u januaru!

Sport.ba
03. 10. 2018 - 16:13
0
Shares

Diego Costa nezadovoljan je platom u Atletico Madridu te razmišlja o zimskom transferu u Kinu, javlja El Mundo. Španski reprezentativac ima gotovo tri puta manju platu od Antoinea Griezmanna po Francuzovom novom ugovoru, a bivši napadač Chelseaja već je kontaktirao agenta oko daljnjih mogućnosti u Aziji. 

Griezmann je ovog ljeta bio na pragu "Nou Campa", ali su ga Joegandžije uspjele ubijediti da ostane te tako godišnje zarađuje čak 25 miliona eura. To je cifra koju sigurno Costa neće dobiti ni u najluđim snovima, a trenutno Španac brazilskih korijena prima 8,5 miliona eura godišnje.

Međutim, to mu nije dovoljno, te smatra da zaslužuje mnogo više, iako u La Ligi protivničku mrežu nije tresao još od februara. El Mundo otkriva da je već zatražio transfer u januarskom prijelaznom roku, a navodno ponuda ima iz Kine. Podsjećamo, Costa je bio na meti nekih kineskih klubova dok je još nosio dres Chelseaja, ali se ipak na kraju odlučio na povratak u Madrid.

29-godišnji napadač stigao je iz Londona za čak 66 miliona eura, ima ugovor do 2021. godine, te je sigurno da će Atletico itekako dobro profitirati od mogućeg transfer u Aziju.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti