26. 09. 2018 - 14:38
SERENA SE SKINULA POTPUNO GOLA I PORUČILA: Dodirujem se!
907
Shares
SERENA SE SKINULA POTPUNO GOLA I PORUČILA: Dodirujem se!

SJAJNA AMERIČKA TENISERKA U HUMANOJ MISIJI

SERENA SE SKINULA POTPUNO GOLA I PORUČILA: Dodirujem se!

Sport.ba
26. 09. 2018 - 14:38
0
Shares

Slavna američaka teniserka Serena Williams dala je svoj doprinos u podizanju svijesti o preventivi kao najbitnijem faktoru u borbi protiv raka dojke. Serena je tako hrabro skinula sve sa sebe i kroz pjesmu poslala snažnu poruku svim ženama na planeti.

Projekat pod nazivom "Dodirujem se" ima za cilj skrenuti pažnju ženama da redovno same dodirom kontrolišu svoje grudi i da se odmah jave u zdravstvene ustanove ukoliko primjete neke izrasline ili osjete bol.  Ambasador ove kampanje je upravo sjajna teniserka.

Inače, američka teniserka najplaćenija je sportašica svijeta, objavila je nedavno američka revija Forbes. Među prvih deset najplaćenijih sportašica čak osam su teniserke. Serena Williams, nekadašnja prva dama svjetskog tenisa, koja je lani postala majka, većinu novca je zaradila van terena, dok je u tom periodu od igranja tenisa zaradila svega 62.000 dolara.

- Serena ima ugovore za Nike, Intel, Audemars Piquet, JP Morgan Chase, Lincioln, Gatorade i Beats. Samo 16 sportista na svijetu je u proteklih 12 mjeseci zaradilo više izvan sportskih terena - napisao je novinar Forbesa Kurt Badenhausen.

Serena Williams je duže vrijeme najbogatija sportašica svijeta. Samo s teniskim nagradama u karijeri je zaradila  86 miliona dolara. U tenisu više od nje su zaradili još samo Rafael Nadal, Novak Đoković i Roger Federer.

Iza Serene Williams na drugom  mjestu je Dankinja Caroline Wozniacki s 13 miliona, treća je još jedna američka teniserka Sloane Stephens (11,2), slijede Španjolka Garbine Muguruza (11), Ruskinja Marija Šarapova (10,5) i Venus Williams (10,2). Na  sedmom  mjestu je prva neteniserka, igračica badmintona iz Indije Pusarla Venkata Sindhu, koja je od juna 2017 do juna 2018 zaradila  8,5 miliona dolara.

Prvih  deset naplaćenihij sportašica zaključuju prva teniserka svijeta Rumunka Simona Halep (7,7), bivša američka automobilistkinja Danica Patrick (7,5) i pobjednica Wimbledona Njemica Angelique Kerber (7).

Forbes je još u junu objavio mušku listu, na kojoj je prvi bokser Floyd Mayweather sa 285 miliona dolara, na drugom i trećem mjstu su nogometaši Lionel Messi (111) i Cristiano Ronaldo (108).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti