26. 09. 2018 - 14:16
Zabranjen odlazak navijačima Sarajeva na gostovanje Mladosti!
907
Shares
Zabranjen odlazak navijačima Sarajeva na gostovanje Mladosti!

DISCIPLINSKA KOMISIJA ODLUČILA

Zabranjen odlazak navijačima Sarajeva na gostovanje Mladosti!

Sport.ba
26. 09. 2018 - 14:16
0
Shares

Disciplinska komisija NS BiH, pod predsjedavanjem Radivoja Lazarevića, rješila je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela sljedeće odluke  :

6. kolo

Fudbaleru Zrinjskog Slobodanu Jakovljeviću izrečena je novčana kazna u iznosu 1.000 KM, zbog verbalnog vrijeđanja sudije po završetku utakmice u Zenici.

8. kolo

Čelik je novčano kažnjen u iznosu od 5.000,00 KM, radi propusta u organizaciji utakmice protiv Sarajeva, odnosno upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača.

S druge strane, Sarajevo je kažnjeno sa 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu, zbog upotrebe i ubacivanje u teren veće količine pirotehničkih sredstava, što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute. Bordo tim, podsjetimo, narednu gostujuću utakmicu igra u 13. kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Široki Brijeg u kasu saveza mora uplatiti 4.500 KM, kako je navedono u saopćenju NSBiH, zbog propusta u organizaciji utakmice sa Željezničarom, upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača, što je izazvalo prekid igre u trajanju od dvije minute.

9. kolo

Željezničar je novčano kažnjen u iznosu od 2.500 KM, radi propusti u organizaciji utakmice s Radnikom, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača.

Također, novčano je kažnjeno i Sarajevo, u iznosu 3.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice, to jeste upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača.

10. kolo

Slobodi je izrečena novčana kazna u iznosu 2.000 KM, uslijed propusti u organizaciji utakmice protiv GOŠK-a i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti