11. 09. 2018 - 22:55
Belgija sigurna na Islandu, Mađarska pobijedila Grčku
907
Shares
Belgija sigurna na Islandu, Mađarska pobijedila Grčku

LIGA NACIJA

Belgija sigurna na Islandu, Mađarska pobijedila Grčku

Sport.ba
11. 09. 2018 - 22:55
0
Shares

Nogometaši Belgije opravdali su ulogu favorita u svom prvom nastupu u Ligi nacija. Na gostovanju na Islandu slavili su protiv domaćina rezultatom 2-0, a za golove je zadužen bio najbolji dvojac Belgijaca – Eden Hazard i Romelu Lukaku.

Prvo je napadač Manchester Uniteda u 29. minuti izborio jedanaesterac kada ga je nepropisno morao zaustaviti branič domaćih. Hazard je namjestio loptu na bijelu točku te u jedan smjer poslao golmana, a u drugi loptu za vodstvo 1-0.

Potom je Lukaku sam zabio, samo dvije minute poslije Hazardovog gola. Nakon izvedenog kornera, lopta se odbila do 25-godišnjeg centarfora koji puca iz prvog dodira sa pet metara udaljenosti. Na prvu je izgledalo da je stoper domaćih uspio izbiti loptu sa crte, ali sudac je opravdano pokazao na centar.

Belgijanci nisu dopustili nikakvo potencijalno iznenađenje. Nastavili su kontrolirati utakmicu, a jednim dobro odigranim presingom po lijevoj strani obrane Islanda, loptu je oduzeo Dries Mertens i ubacio prizemno za Lukakua koji svojim drugim golom donosi visoku pobjedu bronzanoj reprezen taciji sa Svjetskog prvenstva.

Belgija je druga u Grupi 2 sa jednakim brojem bodova (3) kao i vodeća Švicarska, ali Švicarci su prošle sedmice demolirali Island sa 6-0 te su zbog bolje gol razlike zasjeli na prvo mjesto.

U diviziji C, dva domaćina upisali su tri boda. Finci su upisali minimalnu pobjedu protiv Estonaca, a jedini strijelac na utakmici bio je Temmu Pukki. Mađari su, u istoj skupini, pobijedili Grčku 2-1 i time se izjednačili po broju bodova s 'Helenima', iza prvoplasirane Finske (6 bodova). Strijelci za Mađarsku bili su Sallai (15') i Kleinheisler (43'), dok je za Grke zabio Kostas Manolas (18').

Dodajmo još da su Luksemburžani pobijedili na gostovanju kod San Marino rezultatom 3-0, dok su Moldavci i Bjelorusi odigrali bez golova. Tako je u diviziji D, u skupini 2, Luksemburg prvi sa šest bodova, Bjelorusija na drugom mjestu ima 4. Moldavci su treći sa bodom, dok San Marino zasad nema niti jedan bod.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti