11. 09. 2018 - 22:45
KAKVA BLAMAŽA: Hrvatska doživjela najteži poraz u historiji!
907
Shares
KAKVA BLAMAŽA: Hrvatska doživjela najteži poraz u historiji!

LIGA NACIJA

KAKVA BLAMAŽA: Hrvatska doživjela najteži poraz u historiji!

Sport.ba
11. 09. 2018 - 22:45
0
Shares

Hrvatska je u Elcheu doživjela najveći poraz u povijesti izgubvši od Španije s visokih 6:0! Bio je to prvi nastup Dalićevih izabranika u Ligi nacija, a u pravom potopu vatrenih prvo ime bio je Asensio koji je zabio gol, natjerao Lovru Kalinića na autogol pa upisao tri asistencije. Strijelci su bili i Saul, Ramos, Rodrigo i Isco, a utakmicu je obilježila i ozljeda Vrsaljka kojeg je zamijenio Rog u 20. minuti.

Španci su tako odlično započeli ovo natjecanje upisavši i drugu pobjedu nakon 2:1 slavlja na Wembleyju protiv Engleske prošle sedmice. "Nova" Hrvatska je nakon prijateljskog susreta s Portugalom (1:1) prvi puta u službenoj utakmici zaigrala bez Mandžukića, Ćorluke i Subašića koji su se oprostili, a nije bilo ni ozlijeđenih Lovrena i Rebića, Ivana Strinića koji ima problema sa zdravljem, te Andreja Kramarića koji je pošteđen.

Njihove pozicije popunili su Mitrović, Pivarić, Pjaca i Santini, a Ivan Rakitić upisao je stoti nastup za Hrvatsku! Napomenimo kako su zaigrali i Pjaca (od 62. umjesto Brozovića) te Livaja (od 71. umjesto Santinija).

Kada je početna jedanaestorica Španjolske u pitanju, Enrique je napravio samo tri izmjene u usporedbi s prošlom utakmicu pa su tako Alonsa, Thiaga i Aspasa zamijenili Gaya, Ceballos i Asensio. Što znači da je od prve minute domaćin krenuo s čak šest Realovaca u momčadi (Ramos, Carvajal, Ceballos, Isco, Asensio, Nacho)!

A intrigantna je i priča Iaga Aspasa koji prvo nije bio pozvan za ovaj reprezentativni ciklus pa je nakon ozljede Coste ipak dobio poziv kao njegova zamjena i zaigrao od prve minute protiv Engleske. Zatim je Enrique rekao kako je bila greška što ga odmah nije pozvao jer je odlično odrađivao treninge, da bi ga danas ponovno stavio na klupu...

Pritisak Hrvatske u početnim minutama urodio je plodom kada je Perišić u 5. minuti natjerao De Geu na neoprezno ispucavanje ravno do Rakitića koji puca malo pored stative. Španija ubrzo odgovara preko Carvajala, ali njegovu povratnu loptu na peterac osujetio je Mitrović izbivši je u korner. 

Odličnu priliku Hrvatska je imala u 14. minuti kada Vrsaljko ubacuje za Santinija, no on s oko sedam metara puca malo iznad gola. U idućem napadu Rodrigo je išao sam na Kalinića, a hrvatski vratar istaknuo se prvom pravom intervencijom na utakmici.

Nije trebalo dugo čekati na novu opasnost pred španskim golom - u 17. minuti Perišić se našao u odličnoj prilici na desetak metara, no Carvajal mu je izašao u blok i skrenuo udarac hrvatskog napadača van okvira gola.

U 20. minuti igru je zbog ozljede koljena morao napustiti Šime Vrsaljko, a zamijenio ga je Marko Rog. A već u idućoj minuti Španci su poveli! Ramos je dijagonalom proigrao Carvajala, a on precizno pronašao Saula koji loptu glavom neobranjivo pogađa iza leđa Kalinića. Bio je ovo poseban gol za igrača Atletica obzirom da je zabijen u njegovom rodnom gradu!

Španija je nakon vodstva nastavila dominirati i u 33. povećala na 2:0 preko Marca Asensija koji je zabio svoj prvijenac u reprezentativnom dresu udarcem s preko 20 metara. Samo minutu potom Hrvatska se našla na tri gola zaostatka kada je Asensio prošao po danas iznimno propusnoj lijevoj strani i pucao iskosa s oko 17 metara, a lopta se od prečke odbila u leđa Kalinića i zatim ušla u gol te je zgoditak pripisan hrvatskom vrataru. Do kraja poluvremena vatreni su zaprijetili preko Rakitića , no njegov je udarac išao van okvira te se na odmor otišlo s velikom prednošću domaćina.

Već na samom početku nastavka nastavio se pravi - potop! Srebrni iz Rusije primili su i četvrti gol u Elcheu u 49. minuti kada je Rodrigo zabio nakon loše postavljene ofsajd zamke - ravno kroz noge Kaliniću... A onda je 'eksplodirala petarda' u hrvatskom golu: Ramos je u 56. visoko skočio i karakteristično zakucao glavom za 5:0 Španjolske. Hrvatska je gore prolazila samo na Wembleyju gdje je protiv Engleske izgubila 5:1 u oktobru 2009. godine.

Da će Hrvatska doživjeti najveći poraz u svojoj povijesti postalo je jasno u 70. minuti kada je zabio Isco, a kao i za prethodna dva gola asistent je bio fantastični Asensio! Jedan od rijetkih pokušaja vatrenih u nastavku imao je Kovačić u 76., no i njega je zaustavio sudac koji je označio faul u napadu. A domaćin je mogao zabiti i još pokoji gol da su precizniji bili Rodri i Thiago.

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić – Rakitić, Brozović – Kovačić, Modrić, Perišić – Santini

Španija (4-3-3): De Gea - Carvajal, Nacho, Ramos, Gayà - Busquets, Saúl, Ceballos - Isco, Asensio - Rodrigo Moreno

(Sport.ba)

Učitaj još novosti