11. 09. 2018 - 20:28
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU: Real narednog ljeta dovodi...
907
Shares
ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU: Real narednog ljeta dovodi Ronaldovu zamjenu i buduću Zlatnu loptu

KILYAN MBAPPE VELIKA ŽELJA

ŠPANCI DONIJELI EKSKLUZIVU: Real narednog ljeta dovodi Ronaldovu zamjenu i buduću Zlatnu loptu

Sport.ba
11. 09. 2018 - 20:28
0
Shares

Nakon što ovog ljeta u Madrid nije sletjelo nijedno zvučno pojačanje, Florentino Perez je odlučio - iduće sezone Real u svoje redove dovodi nikog drugog do Kyliana Mbappea. S obzirom da višemjesečna nagađanja o dovođenju Neymara, koji bi popunio rupu na lijevoj strani napada Galacticosa nisu nikad realizirana, predsjednik Reala se okreće drugom članu PSG-a, svjetskom prvaku s Francuskom, koji ne bi ostao imun na poziv iz Madrida uz obećani dres s brojem 10.

Svi znamo da desetku trenutno nosi Luka Modrić koji je neprikosnovena zvijezda kluba, ali prema pisanju Don Balona, nema dovoljan medijski utjecaj i marketinšku vrijednost za Realove standarde, a odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus je iščeznula potražnja za "sedmicom“, tako da Adidas radi dodatni pritisak kako bi se prodaja dresova vratila na viši nivo.

modric1

Evidentna Mbappeova prednost osim što je mlađi od Neymara, zasigurno je Brazilčev mušičavi karakter, koji može biti kontraproduktivan dok su projekcije oko mladog Francuza dugoročno stabilnije te samim tim isplativije jer nije ni blizu toliko problematičan.

Katalonski "Sport" je ranije spomenuo kako su španski divovi izdvojili 300 miliona eura kako bi ih potrošili ili na Neymara ili Mbappea kako bi iskoristili situaciju PSG-a, iako najnovija izvješća predlažu da je pobjednik Svjetskog prvenstva prioritet. 19-godišnjak je u odličnoj formi, kao što je prethodno impresionirao u Monacu, on je postigao 21 gol i 15 asistencija u 46 nastupa za PSG prošle sezone. 

mbappe

mbappe

mbappe

mbappe

mbappe

neymar-kylian-mbappe

mbappe

(Sport.ba)

Učitaj još novosti