10. 09. 2018 - 05:01
Ovako je Novak "lomio" Delpa: Pogledajte najljepši poen na...
907
Shares
Ovako je Novak

US OPEN

Ovako je Novak "lomio" Delpa: Pogledajte najljepši poen na meču i reakciju Srbina upućenu publici!

Sport.ba
10. 09. 2018 - 05:01
0
Shares

Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom u finalu nad Juanom Martinom Del Potrom s 3:0. Prvi reket Srbije bio je uvjerljiv i slavio po setovima sa 6:3, 7:6(4), 6:3 nakon tri sata i 18 minuta igre pred 23.771 gledatelja na "Arthur Ashe Stadiumu".

Đokoviću je ovo 14. Grand Slam naslov. Trećim trijumfom na US Openu izjednačio se po broju titula na najvećim turnirima s legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu. Ispred njih su samo Nadal sa 17 i Federer s 20 Grand Slam trofeja. Što znači da nije nemoguće da Nole u budućnosti zasjedne i na sami tron.

djokovic

Ipak, vratimo se samom finalu. Meč su obilježili sjajni poeni, brojni preokreti, ali i povratak oba vrhunska tenisera iz skoro bezizlaznih situacija. Jedan od takvih poena viđen je na početku odlučujućeg, trećeg seta u momentu kada je Novak prevazišao krizu koju imao sredinom drugog seta i kada je ponovo nastavio igrati kako najbolje zna i umije.

mole

Pri rezultatu 2:0 u setovima i 2:1 na početku trećeg seta, Novak je došao do brejka nakon zaista nevjerovatnog poena. Iz totalne defanzive, uspio je da pogodi liniju, odbrani zicer Del Potra i osvoji jako bitan poen, koji mu je u tim trenucima značio da poveća i održi koncetraciju i samopouzdanje. Potom je uslijedila reakcija Novaka koja je njegove navijače oduševila. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti