10. 09. 2018 - 04:54
NOLE NAKON FINALA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Evo šta je rekao i kako...
907
Shares
NOLE NAKON FINALA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Evo šta je rekao i kako je ispao GOSPODIN

US OPEN

NOLE NAKON FINALA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Evo šta je rekao i kako je ispao GOSPODIN

Sport.ba
10. 09. 2018 - 04:54
0
Shares

Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom u finalu nad Juanom Martinom Del Potrom s 3:0. Prvi reket Srbije bio je uvjerljiv i slavio po setovima sa 6:3, 7:6(4), 6:3 nakon tri sata i 18 minuta igre pred 23.771 gledatelja na "Arthur Ashe Stadiumu".

novak-delpo

Đokoviću je ovo 14. Grand Slam naslov. Trećim trijumfom na US Openu izjednačio se po broju titula na najvećim turnirima s legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu. Ispred njih su samo Nadal sa 17 i Federer s 20 Grand Slam trofeja. Što znači da nije nemoguće da Nole u budućnosti zasjedne i na sami tron.

Mnogi su smatrali da je njegovo prošlo, ali sredinom ove godine zaigrao je kao u najboljim danima i dokazao neospornu klasu. 

"Pete, volim te, ti si moj idol! Nadam se da se uskoro vidimo na terenu!”, uz osmijeh je poručio novi treći reket svijeta, čime je prokomentarisao činjenicu da se izjednačio s legendarnim Samprasom po broju titula na najvećim turnirima.

novak-djokovic1

“Čestitao bih Juanu Martinu i njegovom timu na tome šta su uradili nakon velikih problema. Svaka čast navijačima koji su na momente bili kao fudbalski, ali nikada nisu prešli liniju respekta”, dodao je Srbin. Nole naravno nije zaboravio na porodicu i svoj vrijedni tim...

novak

"Najvažnija mi je podrška od moje porodice i svih koji su oko mene u teškim trenucima. Znam kroz šta je prolazio svih ovih godina Del Potro s povredama i znam koliko je teško. Trudio sam se da izvučem najbolje iz sebe i da se dovedem u ovu poziciju", zaključio je nekadašnji prvi reket svijeta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti