08. 09. 2018 - 14:55
"Imamo veliki problem. Klub mu ne da da dođe, i to je jako...
907
Shares

JASMIN REPEŠA

"Imamo veliki problem. Klub mu ne da da dođe, i to je jako nekorektno od njih"

Sport.ba
08. 09. 2018 - 14:55
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama pred prestojeće duele kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kini. Pripreme reprezentacija teku po planu, ali ipak ne može bez problema.

nemanja-gordic-buducnost

Naime, igrač Budućnosti, Nemanja Gordić, najvjerovatnije se neće pridružiti reprezentaciji na pripremama. Selektor Jasmin Repeša kazao je kako Gordiću klub ne dozvoljava da se pojavi, što je sa njihove strane veoma nekorektno.

nemanja-gordic-finska

"Problem s Gordićem je ponovo aktualiziran, jer Budućnost zateže oko njegovog puštanja. Mislim da je od Budućnosti to jako nekorektno, jer puštaju domaće igrače da igraju u reprezentaciji a Gordiću ne dozvoljavaju. Zemjenu za Gordića nemamo jer je 3. septembra istekao rok za prijavu igrača za ovaj kvalifikacijski ciklus. I da se pojavi neko ime koje bi ga moglo zamijeniti, ne bismo ga mogli prijaviti za utakmice. Da se radi o bilo kojoj drugoj poziciji, možda bi nam bilo lakše naći zamjenu, ali pozicija jedinice je veoma osjetljiva", rekao je Repeša.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti