03. 09. 2018 - 17:45
Ronaldo digao frku oko Modrićeve nagrade, a onda ga Del Piero...
907
Shares
Ronaldo digao frku oko Modrićeve nagrade, a onda ga Del Piero BRUTALNO spustio za zemlju!

KAKAV ODGOVOR

Ronaldo digao frku oko Modrićeve nagrade, a onda ga Del Piero BRUTALNO spustio za zemlju!

Sport.ba
03. 09. 2018 - 17:45
0
Shares

Cristiano Ronaldo nije se pojavio na ceremoniji dodjele nagrada za najboljeg igrača prethodne sezone koja je pripala njegovom doskorašnjem saigraču Luki Modriću.

luka1

Sada se o čitavoj situaciji, u razgovoru za italijanski Sky Sport, oglasio i legendarni fudbaler Juventusa Alessandro Del Piero koji je poručio da se Ronaldo mogao ponijeti dosta dostojanstvenije.

delpiero2

"Bio je ispravan izbor dati tu nagradu Luki Modriću. Da je Ronaldo otišao na ceremoniju, sada ne bi postojala nikakva kontroverza. Kada postoji kontroverza to znači da je negdje došlo do neke zbrke. Ne znam tačno šta se desilo", istakao je Del Piero, pa nastavio: "Znam da je i meni nekada bilo krivo kada ne bih dobio neku nagradu, ali ne otići na ceremoniju dodjele je sasvim druga stvar".

delpiero3

Osvrnuo se Del Piero i na Ronaldove igre u dresu Juventusa na startu nove sezone Serije A, koje još uvijek nisu na nivou onih iz njegovih dana u Realu. "Naš defanzivni sistem je među najboljima na svijetu, ako nije i najbolji... Volimo napraviti gužvu u kaznenom prostoru, tako da bi možda dobio malo više slobode kada bi ga odmakli od šesnaesterca... Ipak, on uglavnom igra bolje u drugom dijelu sezone, a biće sve puno drugačije i u Ligi prvaka... U Evropi će biti puno više prostora. Ekipa će htjeti više držati loptu u nogama što će otvoriti prostor za kontre", poručio je Del Piero.

delpiero1

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti