03. 09. 2018 - 10:19
SERENA PONOVO ŠOKIRALA SVE: Pogledajte U ČEMU je Amerikanka...
907
Shares
SERENA PONOVO ŠOKIRALA SVE: Pogledajte U ČEMU je Amerikanka igrala meč na US Openu

AMERIKANKA OPET PRIVUKLA PAŽNJU

SERENA PONOVO ŠOKIRALA SVE: Pogledajte U ČEMU je Amerikanka igrala meč na US Openu

Sport.ba
03. 09. 2018 - 10:19
0
Shares

Američka teniserka Serena Wililams izborila je četvrtfinale US Opena trijumfom u tri seta protiv Kaje Kanepi. Završilo je 6:0, 4:6, 6:3, te je Serena među osam najboljih. Ipak, ponovo je šokirala teniski svijet izborom opreme za meč.

serena-williams

Naime, nakon meča ljubitelji tenisa nisu pričali o igri Amerikanke, već je glavna tema njen izbor odjevne kombinacije za meč. Podsjećamo, na Roland Garrosu je šokirala navijače kada se pojavila u kombinezonu kao "žena mačka", a sada je nosila haljinicu boje lila. Haljinica s tilom više liči na opremu za balet nego za tenis, ali to je Serena... Sigurno je da su muški mogli itekako uživati i ovog puta.

serena-williams

Nekadašnja prva igračica svijeta će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, a sa zanimanjem očekujemo da vidimo šta nam tada sprema.

serena

serena1

serena2

serena3

Osvajačica 23 Grand Slam titule najplaćenija je sportašica svijeta, objavila je američka revija Forbes. Među prvih deset najplaćenijih sportašica čak osam su teniserke. Serena Williams, nekadašnja prva dama svjetskog tenisa, koja je lani postala majka, većinu novca je zaradila van terena, dok je u tom periodu od igranja tenisa zaradila svega 62.000 dolara.

- Serena ima ugovore za Nike, Intel, Audemars Piquet, JP Morgan Chase, Lincioln, Gatorade i Beats. Samo 16 sportista na svijetu je u proteklih 12 mjeseci zaradilo više izvan sportskih terena - napisao je novinar Forbesa Kurt Badenhausen.

Serena Williams je duže vrijeme najbogatija sportašica svijeta. Samo s teniskim nagradama u karijeri je zaradila  86 miliona dolara. U tenisu više od nje su zaradili još samo Rafael Nadal, Novak Đoković i Roger Federer.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti