15. 08. 2018 - 17:07
NEMA VIŠE DILEME: Evo na kojem stadionu će u budućnosti igrati...
907
Shares
NEMA VIŠE DILEME: Evo na kojem stadionu će u budućnosti igrati reprezentacija BiH

NAKON DOSTA RASPRAVE

NEMA VIŠE DILEME: Evo na kojem stadionu će u budućnosti igrati reprezentacija BiH

Sport.ba
15. 08. 2018 - 17:07
0
Shares

Nagomile prepucavanja i rasprave, konačno je poznato gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati svoje mečeve. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni sekretar Nogometnog/ Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković potpisali su Sporazum o unapređenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona Bilino polje u Zenici.

bilino

Ovim Sporazumom dogovorili su principe budućeg korištenja stadiona za potrebe nogometnih/fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine u narednih osam godina, odnosno pet utakmica u toku jedne kalendarske godine. Kako je poznato, gradonačelnik Kasumović je početkom 2018. godine uputio Pismo namjere N/FS BiH u kojem je istakao, kako je Grad Zenica spreman učiniti maksimalne napore kako bi se utakmice nogometne/fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednom periodu igrale na stadionu Bilino polje. Tom prilikom Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH predloženo je da stadion Bilino polje proglasi “Nacionalnim stadionom”, odnosno objektom od nacionalnog interesa.

bilino2

Između građana Zenice i reprezentacije BiH je neraskidiva veza, saradnja između Gradske uprave i N/FS BiH uvijek je bila na visokom nivou. Vjerujemo da će se na Bilinom polju u budućnosti igrati istorijske utakmice iz kojih će BiH izlaziti kao pobjednik”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

bilino1

Ranije su gradonačelnik i rukovodstvo N/FS BiH razgovarali o rekonstrukciji tribina i drugih pratećih sadržaja na stadionu s ciljem stvaranja optimalnih uslova za odigravanje međunarodnih reprezentativnih utakmica u srcu BiH.

stadion

Zenica je oduvijek glasila za nogometno gnijezdo naših zmajeva, a nema sumnje da će ova vijest obradovati veliki dio navijača Bosne i Hercegovine.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti