09. 08. 2018 - 12:36
Petak odluke: Perez planira Modrića izuti iz cipela novim...
907
Shares
Petak odluke: Perez planira Modrića izuti iz cipela novim ugovorom, Italijani već znaju odgovor!

DA LI MODRIĆ ODLAZI ZAISTA?!

Petak odluke: Perez planira Modrića izuti iz cipela novim ugovorom, Italijani već znaju odgovor!

Sport.ba
09. 08. 2018 - 12:36
0
Shares

Luka Modrić je i dalje glavna tema prijelaznog roka te bi mogao biti i drugi najvažniji transfer ovog ljeta, odmah iza Cristiana Ronalda. No, da se takvo što ne dogodi, brine se predsjednik Reala, Florentino Perez. On i Modrić će u petak održati sastanak na kojem bi trebao pasti dogovor. Veznjak želi otići iz kluba, promijeniti sredinu, ali Real za to ne želi ni čuti. Na sutrašnjem sastanku, Perez će igraču ponuditi novi ugovor po kojem bi Luka zarađivao čak 12 miliona eura godišnje, a ne treba zanemariti ni činjenicu da su Modriću 33 godine te da bi mu ovo mogao biti zadnji mega ugovor u karijeri.

Inter, u ovoj priči, ostaje samo gledatelj ili bolje rečeno navijač koji navija da Modrić slomi Pereza i tako si otvori put za prelazak na "Giuseppe Meazzu". Nerazzurri planiraju ponuditi veznjaku 10 miliona eura godišnje što je za dva miliona manje od novog ugovora u Realu, ali Modriću je bitna promjena okoline tako da iznos plate možda ni neće utjecati na njegovu odluku.

inter

Ukoliko sve propadne, Inter se okreće alternativi, Baldu Keiti. Monaco je spreman pustiti svog igrača za kojeg traži 30 miliona eura, ali Inter nudi 26. Ovu razliku od 4 miliona, Talijani će pokušati nadoknaditi postotkom od idućeg transfera. U ovaj sporazum bi se mogao uključiti i Antonio Candreva koji bi u tom slučaju išao u Monaco, ali igrač ne želi ići na posudbe i slične dogovore već želi konkretnu razmjenu koja će mu osigurati budućnost.

candreva

"Modrić je pokidao veze s Realom i zavrnuo ruku Perezu. Sletio je u Madrid i poručio: 'Želim u Inter'", objavila je italijanska "Gazzetta" preko današnje naslovnice. Dalje pišu da je Modrić poslao Realu najjasniju moguću poruku da ga ostanak u Madridu ne zanima ni pod kakvim, pa ni znatno poboljšanim uvjetima. 

"Očekivani sastanak s predsjednikom Perezom je odgođen, ali je Modrić zato sve rekao njegovom prvom suradniku Joseu Angelu Sanchezu. On ga je pažljivo saslušao, ali mu je odgovorio jednako čvrstim stavom kluba: 'Nisi na prodaju'", donosi Gazzetta detalje sastanka Modrića i Perezovog zamjenika. "Ali Perez nije računao da će s druge strane biti ovako odlučni Modrić, koji je sve navikao na to da je skroman i veliki profesionalac koji ne iskače. Ipak, sada ima posla s Modrićem odlučnim da ostvari svoj cilj, a to je novi izazov u Interu."

modricDa bi se to i dogodilo, mora slomiti Pereza, koji se skriva od nezadovoljne zvijezde na odlasku: "Odgodio je već zakazani sastanak, najvjerojatnije za petak navečer, jer danas je okupiran predstavljanjem Thibauta Courtoisa."

Tada će Modrić "zajedno s agentima Lemićem, Mijatovićem i Risom sjesti ispred Pereza i tražiti da poštuje njegovu volju". No Itlijani napominju da Modrić i predsjednik imaju odnos pun međusobnog poštovanja. "Perez se zato pristao naći s hrvatskim režiserom kako bi našli rješenje da vezu okončaju mirno, a ne nasilno", zaključuje italijanski sportski dnevnik.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti