08. 08. 2018 - 18:51
INFORMACIJE KOJE SU UZDRMALE JAVNOST: Modrić napustio trening...
907
Shares
INFORMACIJE KOJE SU UZDRMALE JAVNOST: Modrić napustio trening Reala, evo šta je odlučeno!

ODLAZAK SVE IZVJESNIJI

INFORMACIJE KOJE SU UZDRMALE JAVNOST: Modrić napustio trening Reala, evo šta je odlučeno!

Sport.ba
08. 08. 2018 - 18:51
0
Shares

Kapiten Hrvatske reprezentacije i jedan od glavnih igrača Real Madrida na izlaznim je vratima kluba. Danas se pojavio na treningu u trening centru Reala, Valdebebesu, ali je isti napustio 1 sat ranije. Hrvatskog kapitena uslikali su kako ulazi u automobil i odlazi iz trening-kampa, najvjerovatnije na toliko očekivani sastanak s Florentinom Perezom.

modriccc

U Madridu ga čekaju menadžer Vlado Lemić i Interov predstavnik Giuseppe Riso, koji bi potom trebali dogovoriti s Realom uvjete Modrićeva eventualnog prelaska u Italiju. Tu informaciju potvrdio je Gianluca Di Marzio, ugledni novinar Sky Sportsa.

modricc

Inter za Modrića nudi 10 miliona eura po sezoni, što je 3 više u odnosu na primanja u Real Madridu pa bi ovaj transfer i za samog Hrvata mogao biti pun pogodak, bar što se financija tiče. Kako piše španjolski list AS, osim četverogodišnjeg ugovora teškog 40 miliona eura, Inter Modriću nudi i opciju dodatnog dvogodišnjeg ugovora u kineskom klubu Jiangsuu, čiji je vlasnik isti kao Interov, tvrtka Suning Holdings Group.

suning

U prijevodu, Inter jamči Modriću da će do 38. godine zaraditi još 60 miliona eura. AS tvrdi da bi i motivacija mogla odigrati ključnu ulogu u Modrićevoj odluci. S Realom je osvojio sve - naslov prvaka i četiri Lige prvaka - a klub će u novoj sezoni ući u novu fazu. Nema više Cristiana Ronalda, nema ni Zidanea, a u Interu bi imao priliku igrati sa svojim sunarodnjacima Šimom Vrsaljkom, Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem. Perez je izjavljivao da je otupna klauzula za Luku 700 miliona i da neće otići iz kluba, ali Luka nastoji postići dogovor sa njim, baš kako je uradio i Cristiano Ronaldo prije nekoliko sedmica.

perez

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti