08. 08. 2018 - 14:22
Poduzete mjere prinudne naplate: Blaž Slišković državi duguje...
907
Shares
Poduzete mjere prinudne naplate: Blaž Slišković državi duguje preko 50 hiljada KM

VODIO ZRINJSKI DO TITULE PRVAKA BIH

Poduzete mjere prinudne naplate: Blaž Slišković državi duguje preko 50 hiljada KM

Sport.ba
08. 08. 2018 - 14:22
0
Shares

Bivši selektor reprezentacije BiH i trener Zriinjskog Blaž Slišković, prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar – Odsjeka za prinudnu naplatu, ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM.

Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentirati iz razloga što traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 tačka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreznog obveznika, prenosi Akta.ba.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu, te stavljena zabrana otuđenja prometnog vozila.

Podsjećamo, Slišković od kraja prošle sezone više nije trener Zrinjskog s kojim je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti