04. 08. 2018 - 09:25
ŠPEKULACIJE ZAVRŠENE, OVO SU MNOGI PRIŽELJKIVALI: Dokazani...
907
Shares
ŠPEKULACIJE ZAVRŠENE, OVO SU MNOGI PRIŽELJKIVALI: Dokazani hrvatski reprezentativac od ponedjeljka ima novi klub!

JUVE ZADOVOLJNO TRLJA RUKE

ŠPEKULACIJE ZAVRŠENE, OVO SU MNOGI PRIŽELJKIVALI: Dokazani hrvatski reprezentativac od ponedjeljka ima novi klub!

Sport.ba
04. 08. 2018 - 09:25
0
Shares

Hrvatska je odigrala odličan Mundijal, mnogi igrači su se dokazali, a bili su među glavnim metama brojnih klubova ovog ljeta na tržištu. Marko Pjaca ima novi klub. Mjesecima se nagađalo gdje će mladi Hrvat nastaviti karijeru nakon što se vratio u Juventus s posudbe u Schalkeu gdje je ostavio solidan dojam nakon ozljede, a najveći interes pokazala je Fiorentina koja se gotovo odmah uključila u utrku za njegovo dovođenje.

pjacaaa

Ipak, pregovori s Juventusom trajali su sedmicama. U Torinu najprije nisu bili sigurni žele li uopće prodati Pjacu, a onda ni na koji način se žele od njega oprostiti. Zadnje informacije iz Italije govorile su o tome da Fiorentina želi dovesti Pjacu na posudbu s mogućnošću otkupa njegova ugovora iduće sezone, a Juve želi da ta mogućnost ipak bude pretvorena u obavezu.

pjacaa

Talijanski novinar Fabrizio Romano sada tvrdi kako su se klubovi ipak uspjeli dogovoriti i da će Pjaca u Fiorentinu doći na posudbu s mogućnošću otkupa idućeg ljeta. Fiorentina sklapa dobru ekipu za narednu sezonu, stigao je i Mirallas, a ambicije uprave kluba su izuzetno visoke.

twiterpjaca

Vidjet ćemo hoće li se ljubičasti iz Firence uspjeti nametnuti u Serie A, pored svih tih velikana koji se svakodnevno pojačavaju.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti